"Enostavno nimamo časa za počitek, kajti tekmovalni ritem je neusmiljen. Zato pravzaprav niti ne treniramo, ampak le igramo tekme, ki si sledijo kot po tekočem traku," je povedal Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki na današnjem derbiju v Bonifiki ne bo mogel računati na poškodovana Uroša Elezovića in Darka Stanića. Medtem ko je za Elezovića letošnja sezona že končana, se Stanićeva poškodba izboljšuje, toda Radojkovič tokrat z njim najverjetneje ne bo tvegal. "Celjani imajo mlad kader, ki lahko igra povsem neobremenjeno in je zaradi tega še posebno nevaren," se dobro zaveda Radojkovič.

Primorci in Štajerci so se v letošnji sezoni "udarili" že štirikrat, izid v zmagah pa je 3:1 za današnje gostitelje. V rednem delu prvenstva sta moštvi zmagali na domačem igrišču (v Kopru je bilo 36:35, v Celju 39:34), naslednji preizkušnji pa so dobili Koprčani: najprej so v polfinalu pokala Pivovarne Union slavili v Zlatorogu (29:27), šest dni kasneje pa na istem prizorišču še v končnici za prvaka (30:28). A je Radojković pred petim obračunom opozoril: "Tako mi kot Gorenje smo tudi zaradi poškodb in pritiska, ki je posledica dramatičnega boja za naslov prvaka, v manjši krizi. In če na vsaki tekmi nisi povsem stoodstoten, te tudi vsaj na papirju slabši nasprotnik lahko hitro preseneti."

"Očitno je, da bo letošnje prvenstvo odločila zadnja tekma med Gorenjem in nami v Velenju," je po Cimosovem porazu proti Loki (28:30) prejšnjo sredo na Gorenjskem ocenil Radojkovič, a že dva dni kasneje so ga v dobro voljo spravili Celjani. Zdesetkani pivovarji (brez Edvarda Kokšarova, kaznovanega Carlosa Prieta ter Srba Alema Toskića in Hrvata Mirka Alilovića, ki za katarski Al Rajan nastopata na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Dohi) so sredi Rdeče dvorane "skalpirali" Gorenje s 30:29 in po njihovi zaslugi je Cimos ohranil dve točki prednosti pred Velenjčani. Toda zmaga je zahtevala tudi žrtev, kajti Žiga Mlakar (predvčerajšnjim je praznoval 21. rojstni dan) je dobil rdeči karton in soigralcem ne bo mogel pomagati na derbiju v Bonifiki.

V moštvo se vrača Prieto, trener Miro Požun pa spet ne bo mogel računati na Kokšarova, Toskića in Alilovića. Mnogi simpatizerji celjskega kluba so potezo vodstva, da Srba in Hrvata pusti v Katar prav v času, ko se slovensko prvenstvo končuje in ko se pivovarji potegujejo za tretje mesto (trenutno imajo le točko prednosti pred Loko), ocenili za nešportno in celo škandalozno. Toda vsaj v Rdeči dvorani se je poteza izkazala za dobro: klub iz mesta ob Savinji je z njuno začasno "prodajo" Katarcem nekaj zaslužil, poleg tega pa so pomlajeni Celjani nepričakovano odnesli točki iz Saleške doline. Prav tako je Požunov "otroški vrtec" znova dokazal, da ima velik igralski potencial, hkrati pa bo za Gorenjem poskušal zagreniti življenje tudi Cimosu.