Marčevska moška rokometna tekma proti Poljski, ki se je odvila v polni dvorani v Stožicah - na njej se je zbralo največ gledalcev v zgodovini rokometnih tekem v Sloveniji -, je bila dokaz, da ima rokomet zvesto publiko. Rokometna zveza Slovenije se je na podlagi tega odločila, da bo ponovno združila slovenske navijače in v enem dnevu pripravila dvojni program.

Ženska reprezentanca se bo ob 14. uri na povratni kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na letošnje decembrsko svetovno prvenstvo v Braziliji pomerila s Francijo (prva tekma bo na sporedu teden dni prej v Franciji), moška pa bo ob 16.30 na zadnji kvalifikacijski tekmi za napredovanje na evropsko prvenstvo, ki ga bo v začetku prihodnjega leta gostila Srbija, igrala proti Ukrajini.

V ta namen je Rokometna zveza Slovenije pripravili posebej ugodne cene vstopnic. Za ogled obeh tekem je namreč potrebno odšteti 12 evrov. Vstopnice je moč kupiti na spletni strani www.eventim.si in na prodajnih mestih (bencinski servisi Petrola) omenjenega podjetja.

Slovenska moška reprezentanca je po štirih krogih na prvem mestu v skupini 3, potem ko je na domačem igrišču premagala Portugalsko in Poljsko ter v gosteh Ukrajino, v gosteh pa izgubila s Poljsko. Pred Slovenijo sta še dve tekmi (8. junija se bo v Espinhu pomerila s Porugalsko, 12. junija pa v Ljubljani z Ukrajino), na evropsko prvenstvo pa se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz skupine. Slovenija je zbrala šest, Poljska pet, Portugalska tri in Ukrajina dve točki. Žreb skupin za evropsko prvenstvo, ki ga bodo od 17. do 29. januarja prihodnje leto gostili Beograd, Novi Sad, Vršac in Niš, bo 15. junija v Beogradu.