Na turnirju v igralniško – zabaviščnem salonu Perla se je zbralo več kot 200 igralcev iz 28 evropskih držav, ki so se pomerili za skupni nagradni sklad v vrednosti skoraj 150.000 evrov. Na turnirju je nastopilo tudi nekaj slovenskih igralcev, med katerimi sta se najbolje odrezala Jure Vodeb, ki je osvojil 13. mesto, in Miha Starič, ki je zasedel 15. mesto. Za svoj uspeh je vsak izmed njiju prejel 2.200 evrov nagrade.

Za štiri dni je Slovenija postala zbirališče poker igralcev iz cele Evrope. Poker ljubitelji in profesionalni igralci iz Slovenije, Hrvaške, Bolgarije, Srbije, Romunije, Italije, Španije, Madžarske in drugih evropskih držav so se pomerili na turnirju za del denarne nagrade, ki je znašala skoraj 150.000 evrov. Glavni turnir se je začel minuli četrtek in je potekal vse do včeraj, ko se je odvijal vrhunec dogodka – finalni turnir najboljših osmih igralcev. Finalna miza se je v nedeljo začela ob 14.00 uri in trajala do ponedeljka do pol dveh zjutraj, ko je bil znan zmagovalec turnirja. To je postal španski igralec Antonio Dieguez Dominguez, ki je za prvo mesto osvojil okoli 40.000 evrov. Turnir v Novi Gorici je pospremilo tudi več spremljevalnih dogodkov z različno visokimi zneski pristopnine, tako da je lahko svoj delček turnirja izkusilo še veliko drugih igralcev na različnih stopnjah zahtevnosti.

Na turnirju so se pomerili tudi slovenski poker igralci, ki so osvojili dobre uspehe. Po prvem dnevu glavnega turnirja je bil igralec Miha Starič vodilni po številu žetonov, na koncu pa je pristal na 15. mestu. Svoje odlično poker znanje je pokazal tudi igralec Jure Vodeb, ki je na koncu osvojil 13. mesto. Oba sta za svoje uvrstitve prejela 2.200 evrov. Turnirja v Novi Gorici so se udeležili še Damir Alidžanovič, Dani Bavec, Matej Čepon, Primož Adamič, Matej Kokalj in drugi uspešni igralci.

Peter Poles and Dani Bavec gostila medijski poker turnir

Večer pred uradnim odprtjem turnirja Eureka Poker Tour so v Perli gostili tudi poseben medijski poker turnir, ki so se ga udeležili novinarji iz Slovenije in Hrvaške. Med turnirjem sta Peter Poles in Dani Bavec igralcem pokazala tudi nekaj posebnih trikov s poker žetoni in jim delila nasvete za igro. Zmagovalec turnirja je po približno treh urah igre postal Aldo Urem iz Hrvaškega portala Thpkr, ki je za nagrado prejel Swarovski zapestnico in vstopnico za enega izmed stranskih turnirjev na Eureki Poker Tour. Drugo mesto je osvojil Andrej Žiberna iz slovenskega poker portala PokerNews, tretje mesto pa so zopet zasedli predstavniki Hrvaške, in sicer Danijel Topalovič iz portala Thpkr.

Eureka Poker Tour je letošnja novost v okviru PokerStars poker turnirjev in obljublja veliko vznemirljivih iger z bogatimi denarnimi nagradami. Prvi dogodek v okviru turneje se je odvijal meseca marca v Pragi, kjer je zmagovalec Keith Johnson iz Velike Britanije prejel 58.400 € glavne nagrade. Turnirji se bodo odvijali še v Bulgariji, na Hrvaškem in v Romuniji, konec leta pa bo ob zaključku sezone organiziran še poseben turnir v Pragi.