"Tridnevna preizkušnja je bila zelo zahtevna, saj takih relijev na Češkem nimamo. Zato je ta ponovna zmaga toliko več vredna, saj je bila to tudi ena najinih najtežje osvojenih zmag sploh, saj je bila konkurenca zelo močna. Največ pa nama je vsekakor pomagal dež, ki je precej pomešal razmerja moči," je po dirki povedal Vaclav Pech. Ravno dež je bil namreč tisti, ki je mnoge voznike stal boljše uvrstitve, nekaterim pa je po svoje pomagal. Že samo dejstvo, da je večina tujih dirkačev, posebej to velja za Italijana Longhija, vedno znova poudarjala, da se s tako spolzkim asfaltom še niso srečali, veliko pove tudi o dejanskem stanju slovenskih cest ali o tem, po kako nevarnih cestah se vozimo Slovenci. In če se kdo spozna na oprijem asfalta, so to vsekakor profesionalni reli dirkači. (Ne)odgovorni pri nas pa bi se tudi lahko vprašali, koliko k vsesplošni nevarni vožnji prispevajo tudi slabe ceste.

Piero Longhi je bil z drugim mestom vseeno zadovoljen, čeprav je priznal, da je sedel v zanj precej neznanem avtomobilu, še bolj pa ga je oviralo dejstvo, da cest v Sloveniji ne pozna: "Ves reli je bil zelo zahteven. Najbolj me je presenetilo, kako spolzke so ceste pri vas, poleg tega pri vas dirkači precej sekajo ovinke in na cesto namečejo veliko umazanije. Res sem šele spoznaval vse skupaj, tako avtomobil kot ceste, a najbolj drago me je stala naša napaka. Ušteli smo se pri pripravi pnevmatik za dež in to je bilo odločilno. Po svoje sem dirkal tudi z mislijo na naslednji reli, saj bom s tem avtomobilom že naslednji konec tedna nastopil na Hrvaškem, zato nisem hotel tvegati preveč in poškodovati avtomobila."

Tretje mesto na reliju Saturnus je pripadlo češkemu dirkaču Danielu Behaleku, ki je bil z dežjem zelo zadovoljen, saj takrat samo surova moč dirkalnika ne igra tako pomembne vloge: "Reli Saturnus spada med moje najbolj priljubljene relije, saj moraš na njem neprestano voziti na polno. Zato je tretje mesto zelo dober dosežek."

Barve slovenskega relija je s četrtim skupnim mestom dostojno branil Rok Turk, ki je po dirki povedal: "Glede na to, da sem zdaj prvič v dežju in na tako zahtevni preizkušnji vozil s tem avtomobilom, je četrto mesto kar dober rezultat. Posebno zadnji dan je bil izredno naporen, tako da tudi napak ni manjkalo, veliko časa sva izgubila, ko nama je ugasnil motor in sva ga potem po več kot 25 sekundah le uspela zagnati. Izkupiček na tem reliju bi bil težko boljši, je pa res, da mi je žal izgubljenega tretjega mesta." A ker je Piero Longhi vozil tudi za točke državnega prvenstva, Turk v domači razvrstitvi ni dobil vseh razpoložljivih točk. Za Pechom je Idrijčan zaostal za štiri minute in pol. Med Slovenci je bil Turku najbližje Darko Peljhan, ki je za Hermannom Gassnerjem v skupni razvrstitvi osvojil šesto mesto. V najboljši deseterici najdemo še tri slovenske voznike - Mitjo Klemenčiča, Friderika Vajhandla in Alana Pajka. Sicer je na cilj v ljubljanske Stožice uspelo priti 40 od 59 nastopajočih posadk.