Petkovšek se je v današnjih kvalifikacijah predstavil z lažjo različico sestave na bradlji (izhodiščna ocena 16,200) in prikazal solidno predstavo. Nekaj težav je imel pri prvini tippelt, kjer je zastal, saj je orodje zelo mehko in se zelo upogiba, pri seskoku pa je naredil majhen poskok nazaj. Kljub temu ima prvo oceno med vsemi. V sobotnem finalu se bo za zmago - tudi skupno v sezoni - udaril s Poljakom Adamom Kierzkowskim (15,450), večnim tekmecem Francozom Yannom Cucheratom (15,250) in Belorusom Aleksandrom Carevičem (15,250).

Bertoncelj pa je imel po besedah trenerja Sebastijana Piletiča precej več težav, naredil je sicer sestavo z izhodiščem 16,500, ocena 14,617 pa je bila dovolj za peto mesto. Vso vajo ga je "nosilo" levo in desno po orodju, njegov nastop je bil nezanesljiv in proti koncu mu je že zmanjkalo moči. Znano je, da se 26-letnik že dlje časa ubada s poškodbo zapestja, ki mu je preprečila ustrezno pripravo za zadnjo tekmo sezone. Kljub temu je že danes jasno, da bo na lestvici svetovnega pokala sezono sklenil najmanj na drugem mestu v skupni razvrstitvi, saj ga lahko s sobotno zmago ali drugim mestom v skupnem seštevku prehiti le še Avstralec Prasanth Sellathurai.

"Danes sem izvajal mojo osnovno, lažjo vajo in sem jo zelo lepo naredil, tako da sem se brez težav uvrstil v finale. V finalu imam za tekmece same svetovne mojstre, zato bo finale odličen. Ker pa nisem ravno najbolje pripravljen na tem tekmovanju, bom jutri izvajal isto sestavo, s katero imam tudi jutri možnosti za prav visoko uvrstitev ali pa tudi za prvo mesto, če mi seveda uspe tako kot danes," je bil po polovici opravljenega nastopa zadovoljen Petkovšek.

Ob obeh telovadcih danes v kvalifikacijskih nastopih tekmujejo tudi štiri telovadke Ivana Kamnikar (dvovišinska bradlja), Tjaša Kysselef (preskok), Fiona Novak (dvovišinska bradlja, gred, parter) in Teja Belak (preskok), a nastopov še niso končale, tako da še ni znano, če se je morda kateri od njih uspelo prebiti v finale - med najboljše štiri.

V soboto telovadce in telovadke čakajo vsi finalni boji najboljših štirih na posameznem orodju, po tekmi pa bodo prireditelji skupaj z Mednarodno gimnastično zvezo (Fig) razglasili tudi najboljše v svetovnem pokalu za sezono 2011.