Glasbenika, ki je prvi samostojni album "Faith" objavil leta 1987, bo spremljal simfonični orkester. Letos je objavil dve priredbi, in sicer skladbe "True Faith" skupine New Order ter "You and I" Stevea Wonderja, ki jo je posvetil britanskem kraljevemu paru Kate in Williamu.

Kariero Georgea Michaela so spremljali številni škandali, predvsem zaradi uporabe prepovedanih drog in vožnje pod vplivom alkohola. Armado oboževalk je razočaral, ko je javno objavil svojo istospolno usmerjenost.

"Že deset mesecev hodim na posvetovanja o zlorabi drog, živim bolj zdravo in ustvarjam boljšo glasbo. Nova turneja je nekaj povsem drugačnega in zdi se mi, da bom v njej zelo užival", je Michaelovo izjavo povzel današnji Večernji list. Pevec je še dodal, da namerava do konca leta objaviti novi album s koncertnimi posnetki s turneje.

George Michael je objavil devet albumov, ki jih je prodal v več kot 100 milijonov izvodih. Njegova letošnja turneja se bo začela 22. avgusta v Pragi, sklenila pa 12. decembra v Manchestru, je mogoče izvedeti na glasbenikovi spletni strani.

Po napovedih organizatorjev zagrebškega koncerta bodo vstopnice za koncert v Areni začeli prodajati v ponedeljek, 16. maja, stale bodo od med 300 (40 evrov) do 700 kun (95 evrov).