Iz četrtkovega polfinalnega izbora so se v sobotni finale uvrstile še Estonija, Romunija, Moldavija, Irska, Bosna in Hercegovina, Danska, Avstrija, Ukrajina in Švedska.

BiH, Avstrija, Nizozemska, Belgija, Slovaška

Dinu Merlinu (Love in Rewind), ki predstavlja Bosno in Hercegovino, na spletnih stavnicah napovedujejo visoko uvrstitev - poleg finala tudi mesto med prvo deseterico. Avstrijo je predstavljala Nadine Beiler, sicer Tirolka, ki se s petjem ljubiteljsko ukvarja že od otroštva. Nizozemsko so predstavili trije J-ji ali 3JS, s pesmijo Never Alone.

Belgijska skupina Witloof Bay je gledalce v dvorani navdušila s pesmijo brez glasbene spremljave, vokale pa je lepo pospremil še beatboxer (pesem With Love Baby). Pred prekinitvijo sta oder stopili še Daniela in Veronika, lepi slovaški dvojčici, ki nastopata pod izvirnim imenom Twiins, s pesmijo I'm Still Alive.

Ukrajina, Moldavija, Švedska, Ciper, Bolgarija

Predstavnica Ukrajine, Mika Newton (ki je videti kot angel) se je predstavila s pesmijo Angel. Svetlolaso pevko je spremljala umetnica Kseniya Simonova, sicer znana po svojih slikah, ki jih s peskom in prsti ustvarja na steklu. Moldavijo predstavlja igriva pop-rock skupina Zdob şi Zdub, ki je nekdanjo državo Sovjetske zveze predstavljala že na Evroviziji leta 2005, s pesmijo Boonika bate doba (Stara mama igra boben op. p.), letos pa so zapeli So Lucky.

Švedski Justin "Bieber sreča Michaela Jacksona", Eric Saade, se je predstavil s pop pesmijo Popular. S tretjega največjega otoka v Sredozemlju (Ciper, če ste se spraševali kateri) je v Nemčijo prispel Christos Mylordos, ki je ob spremljavi petih glasov izvedel neverjetni nagib in poskrbel za pogled jemajoči plesni spektakel, zapel pa je San Aggelos S’Agapisa. Bolgarsko Poli Genovo marsikateri primerjajo s Pink - morda zaradi pričeske ali pa trme, o čemer govori tudi njena pesem Na Inat.

Makedonija, Izrael, Slovenija, Romunija

Makedonijo je predstavljal "makedonski Bon Jovi" Vlatko Ilievski, s pesmijo Rusinka, v kateri je omenil tudi: "Meni dajte rakijo, njen pa vodko." Izrael je ponovno predstavljala Dana International, ki je leta 1998 na Evroviziji v Birminghamu zmagala s pesmijo Diva. Tokrat njena pesem nosi naslov Ding Dong. Dana International je pred volitvami leta 2009 v Izraelu sodelovala pri kampanji političarke Cipi Livni.

Maja Keuc je skladno No One zapela brezhibno, zagotovo pa je nekaj vzdihov požela tudi zaradi obleke. Naša izvajalka je požela bučen aplavz in nekaj vzklikov slovenskega komentatorja iz Düsseldorfa.

Romunijo je predstavil Hotel FM s poskočno skladbo Change.

Estonija, Belorusija, Latvija, Danska, Irska

Jackie Kennedy Onassis podobna Estonka Getter Jaani je v rožnati obleki odpela poskočno pesem Rockefeller Street, ki pa ne govori o baltski državi, temveč o Velikem jabolku. Belorusi so lepo vpletli ples in cimbale pri pesmi I Love Belarus, ki jo je zapela študentka jezikov Anastasiya Vinnikova. Pesem Belorusije je v neki meri spominjala na zmagovalno pesem Ukrajine Wild Dances (Ruslana) in pesem Rasputin, ki jo je izvajala skupina Boney M.

Iz Latvije je prišel duet Musiqq, čigar glavni vokalist je tik pred maturo, poslušalce pa je presenetil z zelo visokimi toni, ki jih je odpel brez težav - predstavila sta se s pesmijo Angel in Disguise. Vodilni vokalist danske skupine A Friend In London po barvi glasu spominja na pevca skupine Smashing Pumpkins, sicer pa je pesem z optimističnim naslovom New Tomorrow zvenela baladam žalostno primerno. Tudi irska pevca Jedward nista "kršila" zapovedi glede pričesk in poskrbela, da so njuni svetli lasje stali kar se da pokonci. Njuna pesem Lipstick je sicer opisovala žensko, čeprav sta se oba pevca zavezala celibatu, da bi se izognila neprijetnim zgodbam, ki bi jih njune oboževalke lahko prodale medijem.

Finalisti

V torek so gledalci s telefonskih glasovanjem in člani strokovnih komisij nacionalnih televizij v finale uvrstili predstavnike Srbije, Litve, Grčije, Azerbajdžana, Gruzije, Švice, Madžarske, Finske, Rusije in Islandije.

Neposredno pa so v finale uvrščene že Francija, Italija, lanska zmagovalka Nemčija (Lena, s pesmijo Satellite), Španija in Velika Britanija.

Maja Keuc - No One