Paket Blu e-cigaret, ki namesto dima spuščajo nikotinsko paro, vibrirajo in se svetijo z modro lučjo, če je v bližini 15 metrov še kakšen drug tak paket cigaret. E-kadilci se tako lahko začnejo družiti in si izmenjajo podatke, ki pa jih lahko shranijo v sam paket. Paketke lahko posameznik ponovno uporabi, hkrati pa ti služijo kot polnilci za cigarete, za paket petih e-cigaret, ki bodo kmalu naprodaj, bo treba odšteti 56 evrov.

Izumitelji, ki so ustvarili e-cigarete, pravijo, da bodo na takšen način povezani paketki prišli najbolj prav v nočnih klubih, kjer ljudje skušajo navezati stike, kadijo pa lahko tudi znotraj. Trenutno razvijajo različice e-cigaret, ki jih bodo lahko uporabniki povezali s pametnimi telefoni kot sta iPhone ali pa blackberry. V načrtu pa imajo tudi razvoj aplikacije, ki nadzoruje, koliko oseba pokadi ter to nazaj poroča tako njemu kot zdravniku (če to kadilec želi, seveda).

E-cigarete so postale priljubljene pri ljudeh, ki se trudijo nehati kaditi, z njimi pa se tudi izognejo prepovedi kajenja v javnih prostorih, saj oddajajo le paro. Elektronske cigarete so sicer že razglasili za varnejšo alternativo tobaka, a zaenkrat še niso naredili kaj veliko raziskav, ki bi pokazale, kakšen vpliv imajo na zdravje.