Organizatorja sejma, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Gospodarsko razstavišče, sta danes tudi z uradnim podpisom pogodbe o medsebojnem sodelovanju oziroma partnerstvu na omenjeni prireditvi potrdila uspešno zasnovo sejma, saj se je število razstavljavcev na sejmu povzpelo nad pričakovanim.

"Če smo januarja napovedovali obisk 250 razstavljalcev, smo v preteklih nekaj mesecih vznemirjeni opazovali, kako so številke naraščale in presegle začrtane smernice. Danes beležimo na sejmu prek 400 razstavljalcev, ki se bodo predstavljali na več kot 5000 kvadratnih metrih razstavnih površin," je dejal direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricl.

"OZS je dolžna omogočiti ugodno promocijo svojih izdelkov in storitev tudi širše. Kupna moč ljubljanske regije je največja v Sloveniji, zato smo tudi sprejeli odločitev, da pristopimo k organizaciji sejma, s katerim želimo omogočiti vzpostavitev novih poslovnih stikov in tako doseči poslovne uspehe ter prispevati h krepitvi tako obrti kot celotnega domačega gospodarstva," je ob tem pojasnil podpredsednik zbornice Štefan Grosar.

Bricl je poudaril, da za širšo javnost sejem predstavlja izročila ustvarjalnih rok in sodobne tehnologije, dediščino in napredek. Predstavlja ustvarjalni in funkcionalni poseg v različne materiale, od kamna, stekla, lesa do usnja in kovine ali plastike ter združuje tradicijo in razvoj.

Organizatorja imata ambicijo, da v prihodnjih letih sejem umestita tudi v mednarodne vode regije Alpe-Jadran ter razvijeta možnosti za razvoj novih oblik sodelovanja.