Vodstvo Arsenala je Fergusonu leta 1986 ponudilo mesto trenerja članskega moštva, s čimer se je Škot že strinjal. Za svojega pomočnika pa je želel pripeljati Walterja Smitha. A nadaljnji razvoj dogodkov ni šel v prid prihoda Fergusona v London.

“Arsenal mi je ponudil trenersko mesto, s čimer sem se strinjal, s seboj pa sem želel pripeljati še Walterja. Mislim sem, da ga bom v skupno sodelovanje prepričal, ko sva bila skupaj na pripravljalni tekmi škotske reprezentance v Izraelu, a takrat še nisem vedel, da se je on že dogovoril za sodelovanje z Rangersi. Ko sem mu povedal za možnost odhoda v Arsenal, mi je pozitivno odvrnil, da je to izredna priložnost, ker so velik klub in podobne stvari. Zato sem ga vprašal, če bi se mi pridružil, takrat pa me je šokiral z novico o odhodu v Glasgow,“ je o prvem zapletu glede prihoda v Arsenal povedal Ferguson.

Škot je nato namignil še na nepotrpežljivost v londonskem klubu: “Problem, ki je nastal, je bil ta, da so bili v Arsenalu zelo nepotrpežljivi in so od mene želeli odgovor takoj. A jaz sem moral o vsem še premisliti, poleg tega pa sem se pripravljal na svetovno prvenstvo v Mehiki, kamor sem odšel s škotsko reprezentanco. Dogovor je zato propadel, Walter je odšel v Glasgow Rangerse, jaz pa sem nekaj mesecev kasneje prevzel trenersko mesto pri Manchester Untiedu.“