"Za novega glavnega trenerja reprezentance A predlagamo Gorana Janusa s pomočnikoma Janijem Grilcem in Nejcem Frankom, za trenerja ekipe B Igorja Medveda, mladinske vrste Gorazda Pogorelčnika, medtem ko v nordijski kombinaciji in ženski ekipi za smučarske skoke ni sprememb, saj bosta reprezentanci še naprej vodila Primož in Matjaž Triplat," je sklepe seje, ki je bila zaprta za javnost, pojasnil predsednik odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič in dodal, da so nekatere kadrovske rešitve še odprte. Reprezentanco A v smučarskih skokih naj bi razdelili na dve ekipi za trening s po štirimi člani, in sicer tako, da bi oblikovali mlado ekipo A, kakovost dela v nordijski kombinaciji pa bi oplemenitila vključitev nekdanjega tekmovalca Romana Perka in Igorja Jelena.

Janus, trener garač, ki zelo malo govori in se raje dokazuje s športnimi dosežki, je bil v tretjem tisočletju najprej pomočnik Zupanu, v zadnjih letih pa je uspešno vodil reprezentanco B, ki je v lanski sezoni v celinskem pokalu, drugi skakalni ligi, osvojila vse možne lovorike. Glede na včerajšnje sklepe morajo novi trenerji pripraviti programe, ki jih bodo obravnavali na seji odbora čez teden dni, vse sklepe pa mora nato potrditi še zbor za smučarske skoke in kombinacijo, ki je dejansko skupščina klubov.

"Ker so predlogi usklajeni z bazo, ne pričakujem težav pri njihovi potrditvi," je pojasnil Jasnič in dodal: "S Francijem Petkom se bomo pogovorili, kako bi sodelovali še naprej, saj je pripravil obsežen strokovni program do Sočija 2014, na katerem sloni tudi srednja šola v Kranju, zato ga je treba nekako vključiti, da bo nadaljeval zastavljeno delo. Petek ne bi bil športni direktor, ampak bi z njim sklenili pogodbo, da bi projekte, ki jih je začel, izpeljal do konca. Iščemo namreč novega športnega direktorja, vendar je trenutno težko najti kakovostno rešitev."

Nordijske discipline so v lanski sezoni poslovale pozitivno, saj so zapravili 17.000 evrov manj, kot bi lahko. Za prihodnjo sezono načrtujejo, da se bo dosedanji proračun 2,5 milijona evrov povečal za deset odstotkov, ker je novost svetovni pokal za ženske v smučarskih skokih.