Ko pa sname majico, se Ivan spremeni v magnet – na prsih in rokah lahko nosi tudi 25 kilogramov kovin, kar je pokazal tudi novinarjem Jutarnjega lista. Kot za šalo je nase postavil dva pladnja, zatem pa še dve desetkilogramski uteži, babica Dragica pa je nato nanj postavila še žlice, vilice in mobilni telefon.

"Zame ni nobena težava na sebi držati kovinske predmete, vendar pa se po določenem času utrudim," je povedal Ivan.

Babica je novinarjem zaupala, da je Ivana včasih pazil sosed, ki mu je traktor pred nekaj leti poškodoval nogo. Čutil je močne bolečine, terapije pa niso pomagale. "Nekega dne je prišel in povedal, da se mu zdi nenavadno, da ga noga ne boli, kadar pazi na Ivana, ko pa on odide, se bolečina vrne. Najprej nismo verjeli, kasneje pa smo to tudi sami opazili. Kadar nas kaj boli, prosimo Ivana, naj položi roko na boleče mesto in bolečina v trenutku izgine," je povedala Dragica.

Skrivnostne zdravilske sposobnosti je potrdil tudi Ivanov dedek Ivo, ki je povedal, da ga pogosto boli želodec, pri bolečinah pa mu ne pomagajo nobene tablete, temveč vnuk. "Ko nekoga boli, dam roke na boleče mesto. V nekem trenutku me roke začnejo peči, kot da bi zagorele, takrat jih umaknem, in bolečina izgine," je povedal Ivan.

Dedek je dodal, da njegov vnuk brez težav nosi vreče cementa, težke tudi 50 kilogramov. Nihče ne more verjeti, od kod mu tolikšna moč, niti mu ne dovolijo, da dviguje tako težke stvari, vendar Ivan ne posluša.