Menim pa, da ni nič hujšega in da bo fizioterapija hitro rešila zadevo. Čutim, da se telo 'upira', kar je normalno, saj je bilo nekaj zadnjih tednov zares napornih. Zadnje dni v ZDA bodo treningi namensko lažji, prav tako prve dni po prihodu v London in to bi moralo zadostovati, da se regeneriram," je iz Phoenixa sporočil Matic Osovnikar.

"V Phoenixu imamo zelo dobre pogoje za trening. Na stadionu je poleg nas vadila le še ena ekipa iz Kanade, zadnje dni pa smo sami, tako da lahko zares nemoteno treniramo. Vreme ni še niti en dan zatajilo, vedno je sončno in vroče, zadnje dni termometer kaže celo 37 stopinj. Ker je zelo suha vročina, saj je vlažnost zraka pod desetimi odstotki, je ni težko prenašati. V ekipi smo enotni, da se vrnemo sem tudi prihodnje leto, mogoče že v zimskem času," je nad razmerami za vadbo navdušen Škofjeločan.

Kot ljubitelj ameriškega nogometa je Osovnikar v Phoenixu prišel na svoj račun. "Treninge za moč izvajamo v fitnesu, kjer se v glavnem individualno pripravljajo nogometaši iz lige NFL. Zanimivo je v živo videti, kakšne 'zverine' so to. Ker imam zelo rad ameriški nogomet, mi je bilo v čast spoznati dva izmed njih, ki sta v karieri že osvojila superbowl (najprestižnejša lovorika v ZDA, op. p.)," je nepozabne trenutke opisal Osovnikar, ki se je od blizu prepričal, da omenjenim zvezdnikom ne manjka denarja. "Zanimiva je primerjava na parkirišču pred fitnesom, s kakšnimi avtomobili se na trening pripeljemo atleti in s kakšnimi nogometaši NFL," je pojasnil slovenski rekorder na 60, 100 in 200 m.

Osovnikarjeve misli so usmerjene v prva tekmovanja, ki se vse bolj približujejo. Prvič bo na prostem tekmoval 22. maja, in sicer v Loughboroughu v Veliki Britaniji. Sledil bo nastop 31. maja v Ostravi. "Od mitingov v tujini imam zaenkrat zagotovljen nastop 13. junija v Pragi. Vendar se ta nastop nekoliko križa s finalom atletskega pokala Slovenije (11. in 12. junija v Celju, op. p.), kjer nameravam tekmovati, tako da bom glede Prage še razmislil. Potem sledita še nastopa v Izmirju (evropsko ekipno prvenstvo, op. p.) in Velenju (najmočnejši slovenski mednarodni miting, op. p.)," je okvirni urnik nastopov predstavil Osovnikar.