To je vaša največja zmaga in tudi največja od letošnjih sedmih zmag UCI slovenskih kolesarjev. Kaj vam pomeni?

Res, to je moj največji uspeh. Doslej na dirki prve kategorije UCI še nisem zmagal. To je uspeh cele ekipe Perutnina. Zagotovo smo predvsem Poljake presenetili in jim dokazali, da smo bili tudi najmočnejša ekipa na dirki. Vseh osem je garalo za to, z mojo rumeno majico smo vsi dobili dve prestavi več. Tudi v kraljevski etapi sta mi Jure Golčer in Matej Mugerli v ključnih trenutkih toliko pomagala, da smo zmagali kontrolirano, vendar ne z lahkoto.

Opravili ste tudi z lanskim zmagovalcem Marekom Rutkiewiczem, nemara najboljšim poljskim kolesarjem.

Zagotovo je bil tudi najbolj šokiran. V začetku je deloval zelo samozavestno s celo ekipo CCC Polsat, razmetaval je moči, potem je dobil lekcijo na kronometru.

Kot kaže, bo trasa letošnje dirke po Sloveniji še bolj pisana na vaše sposobnosti. Kronometer, klanci na vašem koncu...

Pa mislite, da bodo po mojem uspehu na Poljskem kronometer res pripravili? Šala. Dirka bo čez mesec in pol, vsi bomo obrnili nov list. Kraljevska etapa pa je res speljana na mojem terenu. Črnivec, Kranjski Rak ter Golte poznam. Slednji je najtežji, najbolj strm na koncu, Krvavec je spodaj.

Komentar na tragedijo na Giru?

Nimam besed. Žalostno. Veliko se tvega. Na Poljskem smo vozili po takih cestah, da ni bila cesta, luknja pri luknji, in Poljaki vozijo brez spoštovanja, na nož.