Takoj po končani nedeljski dirki za VN Turčije je voznik Mercedesa priznal, da mu dirkanje ne predstavlja tako velikega užitka, kot je pričakoval, preden se je vrnil iz pokoja. "Veselja do dirkanja trenutno ne čutim,“ je za BBC v nedeljo priznal Schumacher.

Njegov nekdanji sotekmovalec David Coulthard zato meni, da je skrajni čas, da se 42-letnik umakne iz dirkaškega cirkusa. "Dejstvo je, da ne prikazuje tako dobrih predstav kot njegov moštveni kolega. Seveda ne trdim, da bi Michaela morali odpisati, prisotnega ima še veliko talenta, a zadnje čase si mora postaviti kar nekaj vprašanj. Poglavitni razlog za njegove slabše predstave verjetno tiči v tem, da v dirkanju ne uživa več,“ je prepričan Škot in dodaja: "Nezadovoljstvo se počasi stopnjuje, vse dokler se ne pogledaš v zrcalo in se zaveš, da se občutek nezadovoljstva le še stopnjuje. Časa enostavno ne moreš zaustaviti.“

Bo bledi lanski sezoni legendarnemu dirkaču tudi letos ne gre po načrtih, saj je na štirih dirkah osvojil vsega šest točk.