Mina Markovič je tekmo končala na 11. mestu, Klemen Bečan je bil kot najboljši predstavnik slovenske moške ekipe 13., Jernej Kruder je bil 15., Klemenov brat Jure Bečan je tekmovanje končal na 18. mestu, Domen Škofic pa na 19. V sobotnih kvalifikacijah so se poslovili Jure Raztresen na 25. mestu, Maja Vidmar na 27. in Mateja Hokraut na 28. mestu.

Sobotne kvalifikacije so postregle z velikim slovenskim ekipnim uspehom. V včerajšnjem polfinalu je namreč nastopilo kar osem slovenskih predstavnikov, ki pa niso v celoti izkoristili poznavanja domačega terena ter prednosti navijaške spodbude.

Skozi zahteven polfinale, potekal je v obeh kategorijah hkrati na štirih balvanih, sta se prebili najbolj izkušeni slovenski tekmovalki, domačinka Grosova in Škofjeločanka Vidmarjeva, ki sta se tako veselili prvega letošnjega finala, v katerem nameravata narediti še korak naprej proti vrhu. Grosova je preplezala dva balvana od štirih v treh poskusih, kar je zadostovalo za peto mesto polfinala, Vidmarjeva pa se je uvrstila tik za reprezentančno kolegico na šesto mesto, zadnje, ki je še zagotavljalo finale. Vidmarjeva je preplezala dva balvana v štirih poskusih. O potnicah v finale so odločale malenkosti, saj prav nobena od tekmovalk ni preplezala vseh balvanov.

Ena izmed favoritinj Mina Markovič, ki je bila s tretjim mestom najuspešnejša Slovenka v kvalifikacijah, se v polfinalu ni najbolje odrezala. Preplezala je namreč le en balvan do vrha, kar pa ni bilo dovolj za zaključne boje. Poslednja slovenska polfinalistka debitantka Katja Kadič je bila 18.

Naslednja tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju bo ob koncu prihodnjega tedna na Dunaju, kamor se bodo najverjetneje odpravili Mina Markovič, Klemen in Jure Bečan ter Jernej Kruder.