Junaka tekme v Bostonu sta bila Kevin Garnett z 28 točkami in kar 18 skoki ter Paul Pierce, ki je dosegel le točko manj. Omeniti velja tudi Rajona Ronda, ki je dosegel sicer vsega šest točk, a zbral tudi 11 skokov, pa čeprav je v zadnjem delu igral s poškodovanim komolcem.

Na drugi strani je Dwyane Wade dosegel 23 točk in sedme podaj, Joel Anthony pa 12 točk in 11 skokov. LeBron James je dodal 15 točk, a sta imela z Wadeom slab učinek, saj sta skupaj dosegla le 14 košev iz 35 poskusov.

"Zdaj vemo, kako težko je zmagati proti šampionom. Vemo, da moramo pokazati svojo najboljšo igro in da je to dovolj za zmago. Danes tega nismo pokazali. Enostavno so nas nadigrali. Posebej v drugem delu, ko so nam povsem vsilili svoj ritem igre," je bil po tekmi kritičen gostujoči trener Erik Spoelstra.

Memphis, osma ekipa rednega dela na zahodu, pa ostaja moštvo presenečenja. Tokrat so košarkarji iz Tenneseeja nadoknadili zaostanek 16 točk, izsili podaljšek in se na koncu veselili zmage. Blestel je Zach Randolph z 21 točkami in rekordnimi 21 skoki. Mike Conley in O.J. Mayo sta dosegla po 18 točk.

"To je bil težak poraz. Ostati moramo pozitivni, a bo težko. Igrali smo dobro, še v zadnjem delu smo vodili 13 točk, a dopustili preobrat," je po tekmi dejal Kevin Durant, ki je za svojo ekipi dosegel 22 točk in 12 skokov. Še točko več je dosegel Russell Westbrook.