"Velika čast je obleči rožnato majico. Toda ta zmaga pripada ekipi. Ne morem se ji dovolj zahvaliti. Zelo dobro smo začeli in naši najboljši kolesarji so se največkrat menjavali v ospredju ter narekovali ritem, katerega smo skušali vzdrževati vso etapo. Čeprav je bila ta ravninska, pa trasa ni bila lahka. Posebej pozoren si moral biti na tramvajskih tirnicah in v ovinkih, nekateri so bili res težki," je po etapi povedal Pinotti.

HTC-Highroad je današnji kronometer začel zelo hitro in postavil nedosegljiv vmesni čas, si pridobil prednost in jo ohranil vse do konca. Še najbolj blizu je prišla ekipa RadioShack, ki je startala predzadnja, a tudi ona na koncu morala priznati premoč HTC-ju. Saxo Bank, za katerega kolesari bržčas prvi favorit dirke, Španec Alberto Contador, je bil osmi.

Lampre Simona Špilaka je bil šesti (+0:24), Vacansoleil Boruta Božiča 10. (+0:37), Astana Gorazda Štanglja pa 17. (+0:50). V nedeljo kolesarje čaka 244 kilometrov dolga (najdaljša na letošnji trasi) pretežno ravninska etapa od Albe do Parme. Zmagovalec letošnjega Gira bo sicer znan po 21 etapah in približno 3500 kilometrih. Zadnja etapa bo 29. maja, ko bo v Milanu posamični kronometer.