Saš Lasan ima v svoji skupini Sirijca Yhyo Mosslyja in Juniorja Tambo iz Konga, Grega Zafoštnik Čilenca Felipeja Olivaresa, Jonathana Waishadho iz Ugande in Thierryja Subiyumvo iz Burundija, najtežje delo pa bo imel Bojan Ropoša. Ne samo, ker ga je na treningu uščipnilo v hrbtu, tako da je moral prekiniti vadbo, ampak tudi zaradi turškega tekmeca Jianga Pengfeija. Tretji v njegovi skupini je Dimitri Leon iz Nizozemskih Antilov.

"Tekmecev ne poznam. A danes vsi igrajo namizni tenis, tako da moram biti previden, še posebej neugodni znajo biti Afričani. Vsekakor pričakujem zmagi, s katerima bi prišel v ritem, utrdil samozavest, ki mi bo prišla prav v naslednjih kvalifikacijskih dvobojih," meni Lasan, podobno razmišlja tudi Zafoštnik, medtem ko Ropošo bolj kot tekmeci skrbi, kako se bo sploh spravil k sebi do prvega obračuna.

Pri ženskah se bo Martina Safran merila z Evo Godoy iz Gvatemale in Irko Ashley Givan, Jana Tomazini z Norvežanko Marhe Nielsen in Dragano Iveljić iz BiH, Manca Fajmut z Angležinjo Hannah Hicks in Makedonko Biljano Mladenovo, Nina Pavlin pa s Švicarko Moniko Führer in Latvijko Viktorijo Zabulajevo.

Razveseljivo pa je, da je po poškodbi danes prvič treniral tudi najboljši slovenski igralec Bojan Tokič. Poškodba sicer še ni stoodstotno zaceljena, toda napredek je po mnenju Novogoričana očiten. "Še sam sem presenečen, da z držanjem loparja nisem imel težav. A povsem v redu vendarle ni," meni Tokič, ki pravi, da je poškodba pred prvenstvom lahko tudi plus, saj ga je razbremenila: "Pritisk je zdaj mnogo manjši. Tudi če izgubim, si ne bom imel česa očitati."

Kvalifikacije se bodo začele v nedeljo, glavni turnir pa v torek.