Na županovem seznamu manjka najmanj ena nepremična (če jih ne manjka več). Pojdimo lepo po vrsti; hišna preiskava pri Kanglerju se je v sredo začela na njegovi zgledno prenovljeni posesti v Zimici v občini Duplek. Ni skrivnost, da je več kot 250 kvadratnih metrov velika hiša z gospodarskim poslopjem županovo dejansko prebivališče, čeprav je stalno prijavljen v lastniškem stanovanju v stanovanjskem bloku na Pohorski ulici 31, ki ga je pred leti zgradil MTB. Iz hiše v Dupleku so kriminalisti med hišno preiskavo odnesli tudi neko likovno umetnino, pregledali pa so tudi luksuzni vozni park Kanglerjevih.

Lani kupil apartma na Pohorju...

Mariborski župan je še lastnik stanovanja Ob bregu 20 na Lentu, ki ga je zgradilo podjetje Konstruktor. Apartma, ki ga je Kangler omenjal Financam, je v naselju Bolfenk na Pohorju. Januarja 2010 sta ga zakonca Franc in Tatjana Kangler kupila od podjetja TOVO Trade, ki je v lasti soproge Toneta Vogrinca. Zato so kriminalisti v sredo opravili informativni razgovor tudi z Vogrincem. Iskali so dokaze za utemeljitev suma, da naj bi bil ta apartma nagrada Kanglerju zato, ker je Športni center Pohorje od občine brez razpisa dobil javno službo za opravljanje prevozov z novo Pohorsko vzpenjačo ter še občinsko subvencijo. Vogrinec je vse to zanikal in povedal, da je Kangler januarja lani za apartma plačal 82.000 evrov v treh obrokih in da ta posel ni povezan z vzpenjačo.

Po poročanju Večera naj bi kriminalisti sumili Kanglerja, ker naj bi od podjetja Konstruktor VGR ob predstavitvi kolektorja na mariborski tržnici prejel kot podkupnino stanovanje v Portorožu, kar pa so v Konstruktorju že zanikali.

… leto prej pa bajto pod Planino pri Šumiku

Dnevnik je prišel zdaj na sled še ene, doslej v javnosti še ne omenjene nepremičnine. V osrčju pohorskih pragozdov, ki so v lasti države, v bližini slapa Šumik je nekoč otožno propadala posest, ki se ji je po domače reklo Pevčeva bajta. Trije objekti, od katerih je eden pred leti pogorel, so bili do leta 2009 v lasti Gozdnega gospodarstva Maribor. Iz zemljiške knjige je razvidno, da je Kangler 23. januarja 2009 sprožil vpis lastništva, ki mu ga je pristojno sodišče dovolilo 19. marca 2009. Pripadajoča parcela je velika 1508 kvadratnih metrov, na njej je manjša hiška in približno 170 kvadratnih metrov veliko stanovanjsko poslopje, ki je ta čas v fazi prenove. Koliko je Kangler plačal za Pevčevo bajto in koliko je stala njegova obnova (objekt ima med drugim nova okna in nova električna garažna vrata), nam ni uspelo izvedeti. Ker pa na nepremičnini na idilični lokaciji ob potoku sredi gozda ni vpisane hipoteke, je mogoče sklepati, da je župan plačal kupnino brez najema bančnega posojila.

Od župana Kanglerja smo želeli izvedeti, koliko nepremičnin poseduje in koliko je za njih plačal, a odgovora nismo dobili.

Tu si lahko ogledate redni izpis iz zemljiške knjige z dne 5.5.2011

Preberite še: Veliko hrupa ob odkritju sumljivih poslov, manj epilogov