Dolgi zaporni kazni sta seštevek vseh kaznivih dejanj, ki sta jih moška storila – ugrabila sta ladjo s 36-člansko posadko, za vsakega ugrabljenega člana pa jima je sodišče prisodilo 11 let zapora, kar skupaj znaša 396 let. Poleg tega sta bila obsojena še treh drugih zločinov, vključno z oboroženim ropom ter pripadnostjo kriminalni združbi, kar jima je posledično prineslo še nekaj dodatnih let za rešetkami.

Spomnimo, plovilo, Alakrana, so iz ujetništva spustili novembra 2009, po tem ko so ga pirati v bližini somalijske obale zadrževali kar 47 dni. Na ladji je bilo 16 španskih mornarjev in 20 mornarjev iz Azije ter Afrike. Dan po ugrabitvi, ki jo je izvedlo 12 oboroženih piratov, je španska vojska ujela dva od moških, ko sta zapuščala ladjo. Oblasti so takrat odredile nenavaden ukrep in ju privedle v Madrid. Veliko drugih osumljencev piratstva, ki so jih ujele mednarodne vojaške sile, ki pomagajo v boju proti piratstvu in omogočajo varno trgovanje prek somalijskega morja, so namreč že privedli pred afriška sodišča, nikoli pa pred evropska.

Španci so moška identificirali kot Raageggeseyja Hasana Ajija iz mesta Ceel Maccan v Somaliji, rojenega 1978, ter Cabdiwelija Cabdullahija iz Marke v Somaliji, katerega točna starost ni znana, je pa sodišče potrdilo, da je polnoleten.

Kljub njuni zajetni kazni 439. let je vir iz sodišča za CNN povedal, da je najverjetneje najvišja kazen, ki bi jo za svoje prekrške lahko dobila, le 30 let.