Mali kosmatinec, ki ga kličejo kar Medko, je postal najbolj znan medvedek v Sloveniji in celo v sosednjih državah po tem, ko je Matevž Logar "s strokovnim prijemom" pospremil inšpektorja ob prvem obisku zaradi medveda pri hiši in nato pritegnil pozornost javnosti. Tokratni inšpekcijski obisk je minil v precej bolj mirnem ozračju. Vse kaže, da malega medvedka ne bo treba odvzeti, kaj šele evtanazirati.

Lastnik Zavetišča za živali prostoživečih vrst Muta Zlatko Golob je pojasnil, da je bil dialog med vsemi vpletenimi naravnost zgleden in v dobrobit živali. "Vsi skupaj se trudimo v dobro živali in mislim, da nam bo to tudi uspelo. Domačim na kmetiji sem pustil našo brošuro z vsemi informacijami o tem, kako pravilno ravnati z medvedom v ujetništvu. Če bodo zagotovili ustrezne pogoje bivanja in če bo to potrdilo tudi ministrstvo za okolje in prostor, bi medvedek lahko ostal pri njih. Sam bom še naprej pomagal z nasveti in poskrbel za zdravstveno varstvo ter označitev medveda. Zelo sem optimističen, ne nazadnje se mi je danes zdelo, da je tudi inšpektorica imela precej posluha za reševanje problema v dobro živali," je pojasnil Zlatko Golob.

Domači so se sprva sicer naježili, ko so videli, da je inšpektorica prišla v spremstvu policistov, kasneje pa je tudi Matevž Logar potrdil, da so se uspeli o precej stvareh kar dobro dogovoriti. "Inšpektorica nam je sicer dala 14-dnevni rok, da uredimo zavetje za medvedka, a sem ji pojasnil, da tako hitro verjetno ne bo šlo. V nekem razumnem roku, recimo v enem mesecu, pa bomo zagotovo vse uredili. Tudi župan naše občine je obljubil pomoč in videli bomo, če bo kaj od tega. Medvedku nameravamo dom urediti ob naši brunarici na Starem vrhu," je pojasnil Matevž Logar.

Po tem, ko smo se o malem kosmatincu razpisali v Dnevniku, o njem pa so poročali tudi drugi mediji, je vasica Podvrh doživela pravo obleganje, ki je domačinom postalo že nadležno. "Nobene zasebnosti nimamo več. Saj en del ljudi zna ravnati z živaljo, vsaj polovica pa je takih, ki mislijo, da gre za plišasto igračko. Medka smo morali kar malo skrivati," je povedala Tončka Logar. Sin Matevž je dodal, da so radovedneži v teh dneh prihajali z vseh koncev Slovenije in celo iz sosednjih Italije in Avstrije, saj naj bi o medvedku izpod Starega vrha pisali celo v tamkajšnjih časopisih.