Na Letališču Jožeta Pučnika so se poleg Keučeve predstavili njene štiri spremljevalne vokalistke Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak, avtorja zmagovalne skladbe Urša in Matjaž Vlašič ter nekateri predstavniki delegacije RTV. Po besedah Andreja Hoferja, ki bo prireditev komentiral za nacionalno televizijo, se jim bodo pozneje v Düsseldorfu pridružili še avtor priredbe Boštjan Grabner in koreograf Anže Škrube.

Po besedah Maje Keuc je letošnja konkurenca raznolika, želi pa si uvrstitve v finale, zaradi česar je v minulih dneh tudi obiskala Nizozemsko, Bosno in Hercegovino, Makedonijo in Grčijo. S spremljevalnimi vokalistkami se po uspešnih pripravah počuti tesno povezano, saj delujejo kot skupina, je dejala, med favoriti za zmago pa izpostavila Francijo (Amaury Vassili s skladbo "Sonniu"), Švedsko (Eric Saade s "Popular") ter Bosno in Hercegovino (Dino Merlin z "Love In Rewind").

Avtor glasbe Matjaž Vlašič upa, da bo s skladbo v Düsseldorfu presegel svojo najboljšo uvrstitev, sedmo mesto, Urša Vlašič pa je zbranim predstavnikom medijev zaupala manj znano dejstvo, da je skladba Vanilija (v angleščini "No One") sprva nastala v angleški verziji, pozneje pa v slovenskem jeziku.

Slovensko predstavnico sicer že v sredo čakata prva samostojna vaja in novinarska konferenca, v nedeljo, 8. maja, pa druga samostojna vaja. Urnik slovenske delegacije pa v skoraj dveh tednih v Nemčiji ne bo prazen, saj bodo med drugim obiskali slovenski konzulat v Düsseldorfu, Maja Keuc pa bo tudi nastopila na zabavi nemškega kluba oboževalcev Eurosonga, je pojasnil Hofer.

Poleg samostojnih vaj Majo Keuc in spremljevalne vokalistke čakata še dve generalki, in sicer v sredo, 11. maja, ter v četrtek, 12. maja, pred nastopom na drugem predizboru. Slednjega si bo moč ogledati v prenosu na 2. programu TV Slovenija, Maja Keuc pa bo na njem nastopila kot 13. po vrsti. Če se uvrsti med deset najboljših, jo čakajo še tri generalke in finalni večer v soboto, 14. maja.

Maja Keuc se po napornih pripravah in promocijski turneji po nekaterih državah počuti rahlo nenaspana, je priznala, vendar si bo čas za počitek vzela po nastopu v Nemčiji, kjer jo bodo bodrili tudi njeni starši, ki v Düsseldorf prispejo v naslednjih dneh. Počivati ne misli nikjer v tujini, saj se že veseli "parih dni v miru na domu", je še pojasnila.