Današnjo zadnjo preizkušnjo v dolžini 164,6 km od Champagne do Ženeve je v ciljnem sprintu dobil Britanec Ben Swift (Team Sky). Drugo mesto je zasedel Španec Oscar Freire (Rabobank), tretje pa Italijan Davide Vigano (Leopard-Trek).

Na dirki so poleg Brajkoviča, ki je na današnji sklepni etapi zasedel 21. mesto, nastopili še trije slovenski kolesarji: Simon Špilak (Lampre) je osvojil 64., Gorazd Štangelj (Astana) 76., Jan Tratnik (Quickstep) pa 113. mesto. Brajkovič, Špilak in Štangelj so ciljno črto prečkali v času zmagovalca, medtem ko je Tratnik zaostal 20:38 minute. V skupni razvrstitvi je Špilak, sicer lanski zmagovalec dirke po Romandiji, zasedel 21. mesto (+1:30), Gorazd Štangelj je bil 90. (+15:52), Tratnik pa 130. (+1:05:32).

"Nastopil sem praktično na svojem domačem terenu. Konfiguracija terena na dirki po Romandiji mi zelo ustreza, ne glede ali vozim kronometer ali zahtevne gorske preizkušnje," je takoj po končnem zmagoslavju dejal Evans, svetovni prvak iz leta 2009 in sploh prvi avstralski kolesar, ki je zmagal na dirkah serije protoura, tudi dvakratni podprvak (2007 in 2008) najbolj zahtevne cestne kolesarske preizkušnje na svetu - dirke po Franciji.

Vsestranski kolesar, ki živi v mestecu Stabio na švicarsko-italijanski meji, je nato dodal: "Pred dvema tednoma nisem imel pravega vpogleda v svojo pripravljenost, saj sem bil sredi trenažnega procesa. Od začetka dirke sem se boril po svojih najboljših močeh, trud pa se mi je obrestoval. V naslednjih dneh bom malce počival, nato pa svoje delo podredil pripravam za Tour."

Evans je rumeno majico vodilnega oblekel na sobotnem kronometru, zanj pa je to druga zmaga v tej sezoni. Pred tem je slavil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.