Koprski Cimos se je prvič v zgodovini kluba uvrstil v finale enega od štirih evropskih pokalov. Pred tremi leti jim je uvrstitev v finale pokala EHF onemogočil danski FCK iz Koebenhavna, tokrat pa je bil v dveh polfinalnih dvobojih boljši od romunske Stiinte iz Bacaua.

Izbranci Fredija Radojkovića so levji delež na poti do finala opravili na prvi domači tekmi, ko so navkljub dokaj povprečni predstavi zmagali s sedmimi goli prednosti, na današnjem povratnem obračunu pa so v odsotnosti treh pomembnih členov v koprski verigi - vratar Darko Stanić in Uroš Elezović sta poškodovana, krilni igralec Matjaž Brumen je zbolel - doživeli prvi poraz po štirih mesecih, a se navzlic temu s skupnim izidom 59:57 uvrstili v veliki finale, kjer se bodo pomerili z boljšim iz portugalsko-srbskega obračuna med Benfico iz Lizbone in Partizanom iz Beograda. Na prvi tekmi je beograjska zasedba zmagala s 36:30, povratna tekma pa bo v nedeljo v portugalski prestolnici.

Oslabljeni Koprčani so naleteli na trdovratnega tekmeca, ki jim je na povratni polfinalni tekmi povzročil veliko sivih las. Romuni so v prvem polčasu vodili že za osem golov in bili na pragu senzacije, a so Koprčani v drugem polčasu zaigrali tako, kot znajo, in tekmo pripeljali do srečnega konca.

Stiinta je koprsko prednost sedmih golov nadoknadila že v 18. minuti, ko je povedla z 10:3, polčas pa zaključila z obetavno prednostjo (16:9). V prvem polčasu povsem podrejeni in zmedeni Koprčani, ki so zastreljali kar tri sedemmetrovke in osemkrat zadeli okvir vrat, so v drugi polovici tekme vendarle zaigrali bolj zbrano, z veliko bolj odgovorno igro pa so bojevitim gostiteljem onemogočili, da so se razmahnili in si priigrali odločilno prednost.

V 42. minuti je koprski zaostanek znašal pet, v 47. minuti štiri gole, ko pa so Radojkovičevi izbranci v 51. minuti - po izključitvi Vladimirja Osmajića in dveh zaporednih obrambah Jureta Vrana - znižali na 22:24, je bilo jasno, da so blizu uvrstitve v veliki finale. V končnici jim je ponovno padla zbranost, Romuni so 24 sekund pred koncem tekme znova povedli s šestimi goli (30:24), a je v zadnjem napadu zadel Matjaž Mlakar in zapečatil usodo gostiteljev.