Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so papirnati favoriti tega obračuna. Na prvi tekmi v domači Bonifiki so si navkljub zelo povprečni predstavi priigrali sedem golov prednosti, glede na številne rezerve znotraj ekipe pa jim je finale praktično na dosegu roke.

A koprska zasedba, trenutno vodilna v elitni domači ligi, je navkljub temu previdna, na tekmi se ne bo ozirala na zalogo v golih s prve tekme, njen cilj je nova zmaga in napredovanje v finale, kjer jo čaka boljši iz srbsko-portugalskega klubskega obračuna. Na prvi tekmi je Partizan v Beogradu premagal Benfico s 36:30, povratna tekma pa bo v nedeljo v Lizboni.

Koprčani so na generalki za mednarodni obračun v gosteh premagali Trebanjce s 30:26, njihov strateg Fredi Radojkovič (na fotografiji) pa je pred odhodom v Romunijo dejal: "Naša ekipa je brez kakršnega koli podcenjevanja kakovostnejša od romunske, čeprav ima tudi Stiinta svoje dobre strani. Kakovost romunskega rokometa je v vzponu, denarni vložek je čedalje večji, Stiinta pa je dobra ekipa. Nekateri njeni rokometaši so igrali za Constanto, ki je nastopala v ligi prvakov, a mi zares želimo iti do konca v tem tekmovanju, tako da verjamem, da bodo moji fanti dali vse od sebe tudi na povratni tekmi v Romuniji."

"Mi smo dobra ekipa, z izkušenimi in dobrimi posamezniki. Menim, da moramo povratno tekmo odigrati zbrano in odgovorno ter z željo po zmagi. V tem primeru se bo tekma v Romuniji zagotovo razpletla po naših željah," je pred povratnim dvobojem dejal koprski vratar in občasni slovenski reprezentant Jure Vran.

Pravico na povratnem romunsko-slovenskem klubskem obračunu bo v soboto delil madžarski sodniški dvojec, in sicer Csaba Dobrovits in Peter Tajok, delegat pa bo Grk Panagiotis Antonopoulos.