Besede Joseja Mourinha po koncu prve polfinalne tekme lige prvakov niso zgubile odmeva. Sam trdi, da mu leži na duši še precej več, a če bi povedal vse, bi bilo njegove kariere konec. Kljub temu ga s strani Evropske nogometne zveze (Uefa) čaka ostra kazen, po kateri bo dobil vsaj tri tekme prepovedi vodenja Reala na evropskih zelenicah. Če so pri Uefi alergični na kaj, potem so na pritoževanje nad sodniškimi odločitvami in na namigovanja o zarotah.

Ukrepanje zoper Mourinha zahteva tudi vodstvo Barce, ki se je po zasedanju na izredni skupščini odločilo, da poda pritožbo evropski zvezi. Na odziv iz prestolnice je bilo treba počakati nekaj ur, ko so se za preiskavo zoper Katalonce odločili še pri Realu. Svoje je pristavila Uefa, ki pa je postopek sprožila kar proti obema. Enako vojno stanje vlada v španskih medijih, kjer vmesne poti ni. Kar ni belo, je modro-rdeče in obratno.

Ker bosta oba giganta že danes spet v pogonu v okviru španskega prvenstva, sta včeraj pred novinarje spet stopila Guardiola in Mourinho. Prvi je po torkovem izbruhu spet nastopil v umirjenem slogu, medtem ko je drugi zatrdil: "V teh dneh se je moja želja, da ostanem pri Realu, še povečala. Realov dres je bel in bela barva ima prav poseben pomen."