Sobota, 30. aprila

Dan po kraljevi poroki bodo po Sloveniji erektirali mlaji, ob katerih bodo svoj gnev nad uradno politiko izlivali sindikalni predstavniki, zvečer pa bodo kresi napovedali prihod praznika dela.

Nedelja, 1. maja

Delo, čast in oblast bodo ta dan na ustih vseh uradnih govorcev na tradicionalnih prvomajskih prireditvah.

Nič kaj praznično pa ne bo razpoloženje v srcih naših hokejistov, ki bodo na ta dan napadali vrata nekdanjih političnosistemskih sodrugov, oblečenih v drese ruske reprezentance.

V Vatikanu bodo nekdanjega papeža Janeza Pavla II. razglasili za blaženega.

Ponedeljek, 2. maja

Republikanci bodo v Kaliforniji odprli serijo debat predsedniških kandidatov, čeprav je do volitev še več kot leto in pol.

Torek, 3. maja

Poslanci bodo, sodeč po napovedanem času za razprave, z "mega" točkami nadaljevali aprilsko redno zasedanje parlamenta. Najprej bo na vrsti splošna razprava o novem zakonu o tujcih (štiri ure). Enako dolgo mislijo razpravljati tudi o poročilu preiskovalne komisije za "štetje izbrisanih". Pravzaprav o dveh poročilih: o poročilu (koalicijske) večine v komisiji, ki ugotavlja, da s štetjem ni bilo nič narobe, in o ločenem poročilu treh članov iz opozicije, ki trdijo, da je notranja ministrica Katarina Kresal odgovorna za to, da so pri ponovnem ugotavljanju števila izbrisanih prišli do višje številke izbrisanih kot nekdanji minister Rado Bohinc.

V Barceloni bodo na nož pričakali pisano mednarodno druščino belega baleta. Katalonci so sicer prepričani, da jim finale lige prvakov po zmagi v Madridu ne more več uiti.

Sreda, 4. maja

Na območju trgovskega središča Rudnik v Ljubljani bodo predvidoma začeli sanacijo notranjih povezovalnih cest E, F in H. To so tiste ceste, ki delujejo, kot bi jih načrtoval in ročno zlil Antonio Gaudi.

Ko bodo stroji na Rudniku že peli, bo državni zbor razpravljal in glasoval o kandidatu za generalnega državnega tožilca Zvonku Fišerju.

Podobno hrupno kot na Rudniku bo tudi v Manchestru, kjer se bodo fuzbalerji Uniteda trudili dokončati delo iz Gelsenkirchna.

Četrtek, 5. maja

V odboru za delo in socialne zadeve se začenja razprava o zakonu o štipendiranju. Posedelova "tajkunska" komisija bo začela nov krog zaslišanj o menedžerskih prevzemih. Tokrat bivših: direktorja agencije za vrednostne papirje Nevena Boraka, direktorja urada za varstvo konkurence Andreja Plahutnika, člana sveta BS Boža Jašoviča, članice nadzornega odbora NLB Katje Božič in upokojenega profesorja Ivana Ribnikarja.

Petek, 6. maja

Z razpravo na seji mandatno-imunitetne komisije se začenja sedmi poskus ločitve poslanske in županske funkcije. Tokrat je poslanec Zares Franci Kek za takšno ločitev zbral 44 podpisov poslancev. Na podlagi zahteve SDS se bo sestala tudi komisija za lokalno samoupravo in razpravljala o sumih SDS, da so bile v službi za lokalno samoupravo storjene nepravilnosti pri naročanju blaga in storitev.