Prekaljeni Portugalec vzrok za poraz njegovega moštva na domačih tleh vidi v sodnikih, ki naj bi že dalj časa favorizirali Barcelono. Svoje mnenje je tako jasno izrazil tudi na novinarski konferenci po koncu tekme. "Jasno je, da proti Barceloni nimaš nikakršnih možnosti. Ne vem, ali je to zaradi logotipa Unicefa ali Uefe. Guardiola je fantastičen trener, a ligo prvakov je osvojil le enkrat in to po škandalozni tekmi na Stamford Bridgeu. Če mu uspe zmagati tudi letos, se bomo njihovega naslova spominjali po škandalu na Bernabeuu. Upam, da bodo nekoč ligo prvakov osvojili brez škandalov“ je brez dlake na jeziku dejal Mourinho.

Portugalski trener je tekmo končal predčasno, saj ga je sodnik Wolfgang Stark izključil zaradi protestov po rdečem kartonu njegovega varovanca Pepeja v 61. minuti. Mourinho tako na povratni tekmi nanj ne bo mogel računati, kot tudi ne na Sergia Ramosa, ki bo srečanje na Nou Campu moral izpustiti zaradi kartonov. "Za nas je že konec. Včasih se mi pošteno gabi, ker živimo v takšnem svetu, a tako je. V Barcelono bomo morali oditi brez Pepeja in Ramosa, ki nista storil nič napačnega, ter s trenerjem, ki bo moral sedeti natribuni. Naše težave so se pričele v trenutku, ko je bil izključen Pepe. Povratna tekma je prava misija nemogoče za nas. Barcelona enostavno mora priti v finale,“ je za konec še dejal Mourinho, kij e nad uvrstitvijo v finale že povsem obupal.

Povsem drugačnega razpoloženja kot njegov stanovski kolega pa je bil Guardiola, ki že razmišlja o zadnji, še peti tekmi proti Realu v letošnji sezoni. "Nismo še prišli v finale. Ekipa, ki ima devet evropskih naslovov se nikoli ne preda. Do finala nas loči le še korak, a Madrid bomo še naprej spoštovali. Če bomo mislili, da smo že napredovali, nas lahko kaznujejo. Igrali smo dobro in za prikazano bi rad čestital svoji ekipi,“ je po zmagi dejal Guardiola.

Adebayor: Barcelonini igralci jočejo kot otroci

Nad domnevno pristranskim sodniškim kriterijem je bil ogorčen tudi športni direktor kraljevega kluba Jorge Valdano. "Rdeči karton je bil prestrogo dosojen. Morda je bil prekršek Pepeja videti grob, a zagotovo ni imel slabih namenov. Nad odločitvijo sodnika sem bil resnično presenečen. Ta odločitev je spremenila potek dogajanja na igrišču.“

V podobnem tonu je po koncu tekme Pepejevo izključitev pokomentiral tudi njegov rojak Cristiano Ronaldo, ki je prepričan, da so ključne odločitve v zadnjih letih vedno šle na roko Barcelone. "Ko beseda nanese na Barcelono, je zgodba vedno enaka. Že četrto sezono zapored se dogajajo podobne stvari. Mourinho ima prav, samo poglejte, kaj se je zgodilo Arsenalu, Chelseaju in Interju v preteklih letih. Barcelona je fantastična ekipa, a ima prevelik vpliv izven nogometnih igrišč,“ meni Ronaldo.

Svojega besa po porazu ni mogel skriti niti posojen napadalec Manchester Cityja v dresu Reala Emanuel Adebayor. "V le nekaj dneh sem trikrat igral proti Barceloni in vsakič smo ostali na igrišču z igralcem manj, to je neverjetno. Pepe je morda res storil prekršek, a ne za rdeči karton. Nogomet je moška igra, a čim se dotakneš Barceloninega igralca, ta pade na tla in joče kot otrok. Ob vsakem dotiku so na tleh z rokami na obrazu in jočejo. To počnejo igralci, trener in njihovi nogometaši,“ je povedal Adebayor, njegovemu mnenju pa se je pridružil Sergio Ramos.

"Po takšni izključitvi moraš biti besen. Te stvari se morajo končati. Upam, da bo klub ustrezno ukrepal, saj takšne odločitve škodujejo ugledu nogometa.“

Edini, ki se s svojimi soigralci ni strinjal, je bil kapetan belega baleta Iker Casillas. "Lahko smo le tiho in se ugriznemo v jezik. Začeti moramo razmišljati o povratni tekmi, kjer nam bo zelo, zelo težko, a moramo poskusiti.“

Barcelona zaradi ostrih besedah Mourinha razmišlja o tožbi

Zaradi ostrih besed, ki jih je Mourinho namenil Barceloni, se pri slednji odločajo za tožbo proti Joseju Mourinhu. "Na novinarski konferenci po koncu tekme je Mourinho ostro kritiziral sodnika in navedel trditev, da Uefa favorizira Barcelono. Naša pravna služba zato že preučuje vse možnosti za tožbo,“ so zapisali na spletni strani Kataloncev.

Ali sta si Pepe in Mourinho resnično zaslužila rdeče kartone, lahko presodite sami v spodnjih videih.

Španski mediji: Kritike na račun Starka, hvalospevi Messiju