Polavderjeva nadaljuje niz dobrih nastopov. Lani se je na Dunaju zavihtela na sam vrh svoje kategorije, tokrat pa je segla do brona, že petega v karieri. Najprej je ugnala Italijanko Lucio Tangorre, ki jo je že premagala, tudi tokrat ni bilo nič drugače. V nadaljevanju je ugnala še 22-letno Francozinjo Katty Mathe, ki pa se je izkazala za težko nasprotnico. Zmagovalko je odločilo šele dvigovanje sodniških zastavic, trije sodniki pa so zmago po preteku rednih petih minut in triminutnega podaljška z 2:1 prisodili Polavderjevi.

"Kolajna mi zelo veliko pomeni, saj sem si pred prvenstvom dejala, da jo bom skušala osvojiti za očeta Luko, ki te dni praznuje abrahama, tako da je to moje darilo zanj. To je že moje šesto odličje, peto bronasto na evropskih prvenstvih. Zadnja borba je bila zelo težka, saj se s Poljakinjo dobro poznava, ena za drugo veva, kaj delava, trener Marjan Fabjan pa mi je dal pomembne napotke, tako da mi je uspelo zmagati," je po novem odličju dejala Polavderjeva, ki si zdaj najbolj želi pehtranovo potico.

Odlično se je borila tudi Ana Velenšek in z odličjem pripravila majhno presenečenje v ekipi. Najprej je po sodniški odločitvi, ti so s 3:0 z zastavicami po osmih minutah borbe odločili v Slovenkino korist, ugnala Italijanko Assunto Galeone, nato je bila po točkah boljša od Portugalke Yahime Ramirez.