Kot je znano, je pred dnevi ugovor, sicer pomanjkljiv, vložila tudi upraviteljica Marija Magdalena Šantl. Rezultati, ki jih letos dosega SCT, namreč daleč zaostajajo za napovedmi (v prvih treh mesecih štiriodstotna realizacija), že februarja pa je začel izgubljati večje projekte (do zdaj 13), investitorji pa so začeli unovčevati bančne garancije.

"Dolžnik v dosedanjih poročilih ni poročal o pridobivanju novih poslov niti ni posredoval informacij o morebitnih pogajanjih, tako da so upniki prepričani, da dolžnik ni uspel dobiti niti enega novega posla, čeprav so minili že štirje meseci letošnjega leta, obstoječih pa je izgubil toliko, da ne zagotavlja niti izplačila plač delavcem, kar je še dodaten dokaz o nesmiselnosti nadaljevanja postopka prisilne poravnave," so v ugovoru opozorili Tomo Kranjec, Damir Besedič, Jože Tocko, Drago Obšteter in Janez Pogačar.

"Ne nazadnje pa velja omeniti tudi dejstvo, da je dolžnik v zadnjih treh mesecih pred uvedbo postopka prisilne poravnave sklenil kar nekaj za redno poslovanje neobičajnih pravnih poslov, ki bi lahko pomenili oškodovanje oziroma neenako obravnavanje upnikov. Uspešno izpodbijanje teh pravnih poslov in vračilo izplačil v stečajno maso bi lahko pomenilo povečanje stečajne mase in posledično višji odstotek poplačila navadnih upnikov," so dodali.