"Vsaka tekma je zgodba zase, v drugi moramo ponoviti zavzeto igro s prve. Kropo spoštujemo, podcenjevanja ne sme biti," je pred tekmo opozarjal trener ACH Volleyja Igor Kolaković. Njegova opozorila so igralci očitno vzeli resno, saj so od samega začetka igrali s pravim pristopom. In če je pristop tak, kot mora biti, v Sloveniji ni ekipe, ki bi lahko presenetila prvake.

Da so trdno odločeni zmagati še drugič, so Blejci dokazali že na samem začetku. Kolakovićevi varovanci so znali izkoristiti prednost v višini, po servisih Vida Jakopina z nekaj bloki povsem prestrašili napad Kroparjev, posledica tega je bilo vodstvo z 10:1, ki ga je bilo do konca nemogoče izničiti, kljub temu da so prvaki "nogo nekoliko spustili s plina". Varovanci Luke Slabeta so se s serijo štirih točk po drugem tehničnem približali na 11:16, toda resneje vodstva tekmecev niso ogrozili.

Vodstvo Kroparjev 1:0 na začetku drugega niza je bilo njihovo edino na tekmi. Po njem pa so se začele vnovične težave z blokom Blejcev, že nekaj minut pozneje je bilo na semaforju 6:2, z asom Andreja Flajsa pa so uradni gostitelji (obe ekipi sta v Radovljici domači) odšli na prvi tehnični odmor s petimi točkami prednosti (8:3). Po prvem polminutnem odmoru (11:4) so se Kroparji približali na tri točke zaostanka (11:8), a na drugem tehničnem odmoru so se Blejci spet oddaljili (16:11). Kroparjem ni uspel še en priključek, tako da so prvaki prišli še do drugega niza.

In tudi tretjega so odlično odprli. Kroparji, spodbujeni z glasnimi navijači Macole, so se trudili, a proti izredno razpoloženim tekmecem niso našli pravega orožja. "Gostje" so zadnjo priložnost za preobrat iskali v menjavah, a brez uspeha (16:6). Blejci so igro obdržali na visoki ravni in gladko dobili še tretji niz. Prevladovali so v vseh odbojkarskih prvinah, še posebno pa bode oči podatek o blok točkah, Blejci so jih dosegli 16, Kroparji le eno, še to v izdihljajih tekme.

Stanje v zmagah je sedaj 2:0 za ACH Volley, ki lahko do novega naslova pridejo že v sredo, ko je v Radovljici na sporedu tretja tekma z začetkom ob 20. uri.