Sobota, 23. aprila

V okolici doma pod Storžičem bodo vohljali reševalni psi na vaji enot reševalnih psov Slovenije.

Medtem ko se bo v Portorožu govorilo le o oljčnem olju, saj imajo festival Zlata oljčna vejica, bo v Ljubljani precej bolj - knjižno. Ob svetovnem dnevu knjige bo namreč predsednik Društva slovenskih pisateljev Milan Jesih prebral poslanico, nato pa Mestni trg napolnila žlahtna beseda iz del Miroslava Košute in Ervina Fritza.

Svetovni dan brez avtomobila.

Nedelja, 24. aprila

Velika noč.

V Moskvi se bo začelo svetovno prvenstvo v umetnostnem drsanju.

Ponedeljek, 25. aprila

Starosvetni smučarji se bodo srečali v Bovcu, motoristi, ki želijo blagosloviti svoje cestne pošasti, bodo ta dan v Mirni Peči.

Torek, 26. aprila

Na predvečer dneva upora proti okupatorju, medtem ko bo v Ljubljani potekala državna proslava, bo v Gelsenkirchnu tekel prvi polfinale lige prvakov. Schalke04 na eni strani in Manchester United na drugi. Nemško-angleški spopad torej. Nekaj simbolike je v tem.

V Rimu bosta predvsem o begunski krizi govorila francoski predsednik Nicolas Sarkozy in italijanski premier Silvio Berlusconi.

Sreda, 27. aprila

Precej manj simbolike je v drugem polfinalu lige prvakov. Spet dvoboj Real - Barcelona.

Petek, 29. aprila

Na dan, ko sta si leta 1945 zvestobo do smrti obljubila Adolf Hitler in Eva Braun - resda je "do smrti" trajalo le en dan -, na dan, ko so leta 1992 izbruhnili rasni nemiri v Los Angelesu, in na dan, ko so Natova letala z bombo zadela televizijski stolp na Avali nad Beogradom, si bosta zvestobo do groba obljubila Kate Middleton in William Arthur Philip Louis, bolj znan kot princ William. Dva tisoč povabljencev bo na trdih klopeh v westminstrski opatiji, okoli 2 milijardi nepovabljenih, ki jih poroka zanima, pa na udobnih sedežih pred TV sprejemniki.