Mark Stevens je za Radio Slovenija že potrdil, da je preučil primer in da Thalerjevo dejanje ni bilo v ničemer sporno. Postopki novinarjev The Sunday Times so po njegovih besedah nezakoniti in posnetki, pridobljeni s pomočjo prikritega snemanja, na sodišču kot dokaz ne bodo mogli služiti. Stevens je ob tem dodal, da je Thaler z odstopom pokazal dostojanstvo.

Thaler bo moral sicer tako kot številni znani Britanci, ki prav tako tožijo družbo medijskega mogotca Ruperta Murdocha, počakati na odločitev sodnika v Londonu o t.i. testnih primerih, poroča Radio Slovenija.

Ko bo sodnik predvidoma v začetku poletja predstavil t.i. testne primere, bo jasno, koliko izmed 3000 pomembnih Britancev je dejansko upravičenih sodnega procesa, saj so v nelegalnih postopkih postali žrtve, kot je ocenil Stevens, "novinarskega gnezda Murdochove družbe".

Thaler je po večurnih pripravah dokumentov za tožbo Stevensovo pisarno zapuščal v upanju, da bo londonski sodnik v prihodnosti sodil tudi o njegovem primeru. "Dogovorila sva se, da pogledamo rezultate teh testnih primerov, ki jih je sodnik določil v primeru druge afere s strani Murdochovega imperija, v primeru News of the World, kjer gre za mnoge podobnosti z mojim primerom, skratka za nezakonito tajno prisluškovanje in snemanje," je pojasnil za Radio Slovenija in dodal, da bodo na podlagi odločitve sodišča ukrepali naprej.

Spomnimo, novinarji Murdochovega The Sunday Timesa so pred mesecem dni na podlagi prikritega snemanja pogovorov objavili zgodbo o korupciji med evropskimi poslanci. Thaler, ki je bil med snemanimi poslanci, je po objavi zgodbe odstopil.