Ker so na zadnji medsebojni tekmi Kroparji svoje gorenjske sosede dodobra namučili, so Blejci opozorilo vzeli sila resno. O tem priča že začetna postava trenerja ACH Volleyja Igorja Kolakovića, ki je na teren najprej poslal enako zasedbo kot na večini tekem v ligi prvakov (Flajs, Jakopin, Šket, Vinčić, Kamnik, Rašič in libero Lewis). V prav vseh odbojkarskih prvinah so prevladovali Blejci, ki so vodili od začetka do konca nizov. Tu in tam je Kropa na uvodu posameznega seta še držala priključek, a vsak trenutek nezbranosti se je takoj poznal na visokem zaostanku.

Gostje so težke trenutke poskušali prekiniti z menjavami, a pravega učinka ni bilo. Ob neenakovrednem boju na terenu športne dvorane v Radovljici je bilo bolj napeto na tribunah, kjer so si morali navijači obeh moštev tokrat razdeliti sedeže, čeprav so bili oboji v svoji domači dvorani.

Druga finalna tekma bo na sporedu v soboto, tudi za slovensko odbojkarsko izbrano vrsto pa bilo dobro, da je finalne serije čim prej konec, da bodo nosilci ACH imeli dovolj počitka pred začetkom reprezentančnih priprav (9. maj).