Primorci so derbi odigrali brez Uroša Elezovića, na kazen katerega (pet tekem prepovedi igranja zaradi incidenta na ligaški tekmi proti Loki) se je klub pritožil, po uradnih informacijah pa naj bi bil Srb med gledalci zaradi poškodbe. To je bil za gostitelje šok, še večjega pa so doživeli gostje iz Šaleške doline, kajti le nekaj minut pred začetkom derbija se je med ogrevanjem poškodoval njihov prvi vratar in Elezovićev rojak Ivan Gajić. Gorenje je tako ostalo le z enim vratarjem in kljub temu, da je Matevž Skok dobro opravil svoje delo (skupaj 14 obramb), je bil trener Branko Tamše prisiljen vzeti minuto odmora že sredi prvega polčasa, kajti njegovo moštvo je zaostajalo že s 5:9. Ta je obrodila sadove šele v končnici prvega dela, ko so Velenjčani s tremi zaporednimi zadetki poskrbeli za četrto, a na njihovo žalost tudi zadnje izenačenje (13:13 v 28. minuti).

Toda fantastična predstava vratarja Darka Stanića (19 obramb) je tehtnico počasi, a vedno bolj zanesljivo nagibala na stran Cimosa. Sredi drugega polčasa so Primorci povedli z 20:16, zadnji žarek upanja za do včeraj vodilno moštvo slovenske lige pa je posijal v 45. minuti, ko je krilni igralec Rok Šimič dosegel svoj peti zadetek (18:21). A Koprčani so po novi minuti odmora Gorenja odgovorili s tremi zaporednimi zadetki in naskok podvojili (24:18), nato pa je v 52. minuti sledila dolga prekinitev. Razlog je bila huda poškodba Šimiča (odprt zlom roke, potrebna bo operacija), ki so ga po več kot desetih minutah nudenja prve pomoči na parketu z nosili odnesli z igrišča. Vratar Skok je prvemu strelcu tekme Miloradu Krivokapiću (7 zadetkov) do konca sicer obranil dva strela s sedmih metrov, kljub temu pa je domače moštvo je zlahka zadržalo visoko razliko.

"Kot sem že večkrat napovedal, takšne tekme odločajo dnevna forma in vratarji. Dobro smo se pripravili na Velenjčane, tehtnico pa je na našo stran prevesil Stanić. Dobili smo derbi, a pot do naslova je še dolga in težka. Šli bomo iz tekme v tekmo in upam, da bomo do konca sezone ostali na vrhu lestvice," je dejal Cimosov igralec Robi Konečnik. Medtem ko je Konečnik dosegel en zadetek, je strelski izkupiček Gorenjevega rokometaša Davida Miklavčiča ostal prazen: "Nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Potem je spet prišla naša stara bolezen - 'zicerji', ki jih nismo izkoristili in Stanić nas je znova uničil. Zaradi neizkoriščenih priložnosti smo nasprotniku dali krila, kar se nam v zadnjem času pogosto dogaja. Del sezone smo morali odigrati brez Bezjaka, zdaj bomo morali brez Šimiča."