Derbi kroga so dobili Koprčani, ki so z zmago prevzeli tudi vodstvo na lestvici. Tekmo je odločil "mini-nalet" Kopra sredi drugega polčasa, ko so gostitelji neprepričljivim Velenjčanom pobegnili tudi za šest golov (24:18). Najboljši strelec pri domačih je bil Milorad Krivokapić s sedmimi goli, pri gostih pa so jih po pet zabili Nikola Manojlović, Rok Golčar in Rok Šimič.

Koprčani so v domači dvorani silovito začeli. Z dobro obrambo so popolnoma onemogočili strelce Gorenja, posledica česar je bilo vodstvo Kopra z 9:5 v 14. minuti. Tudi v nadaljevanju so z različnimi kombinacijami v napadu in s streli z različnih položajev brez večjih težav držali dva ali tri gole prednosti. V zadnjih petih minutah polčasa pa so gosti vendarle začeli izigravati domačo obrambo, ki je zakrivila nekaj sedemmetrovk, s katerimi so Velenjčani izid v 27. minuti izenačili na 13:13 in napovedali zanimiv drugi polčas.

Tega sta ekipi začeli podobno, kot sta končali prvega, torej precej izenačeno, za novo zajetnejšo prednost domačih pa sta v 41. in 43. minuti poskrbela Matjaž Mlakar in Matjaž Brumen, ki sta zadela za 19:16 in 20:16. Ko so domači v 50. minuti povedli že za pet golov razlike (23:18), je bila domača zmaga že na vidiku, tudi zaradi dejstva, da je bil razpoložen Darko Stanić (21 obramb) v koprskih vratih. V končnici tekme se je pri Gorenju težje poškodoval še Rok Šimič (verjetno zlom roke), Primorci pa so do konca z zrelo igro znali zadržati prednost za končno zmago.

V 6. krogu se bodo Koprčani v gosteh merili s Trebnjem, Gorenje pa bo gostilo Loko.