Barcelona : Real Madrid - 0:1 (0:0, 0:0)

Ronaldo 103.

Postavi:

Barcelona: Pinto, Alves, Mascherano, Pique, Adriano, Busquets (Keita 108.), Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Villa (Afellay 106.)

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Carvalho ( Garay 120.), Marcelo, Pepe, Xabi Alonso, Khedira (Granero 104.), Di Maria (RK: 120.), Özil (Adebayor 70.), Ronaldo

_____________________________________

Prvi polčas:

V prvih minutah je bilo na igrišču zaznati precej nervoze pri vseh igralcih. Real ni začel tako obrambno kot na sobotni tekmi in je v napadu že prikazal nekaj obetavnih potez, Barcelona pa v prvih desetih minutah še ni uspela razviti svoje prepoznavne igre kratkih podaj.

Videli smo tudi že nekaj grobih prekrškov in zanimivo bo videti, ali bo tudi nocoj Mourinho ostal z le desetimi igralci na igrišču, kot se mu je to že velikokrat zgodilo v tekmah proti Barceloni.

V 12. minuti je imel prvo pravo priložnost za zadetek Real. Po hitri akciji se je v kazenskem prostoru neoviran znašel Ronaldo, ki je streljal z desne strani, a je bil njegov strel blokiran.

V 21. minuti je imel beli balet udarec iz kota, po katerem je do neoviranega strela s 16ih metrov prišel Özil, a je žoga zletela mimo vrat. Real je v začetnem delu današnjega obračuna precej bolj dostojen tekmec Barceloni, kot je bil v soboto, če ni celo boljši.

V 26. minuti so zavrele strasti na igrišču. Najprej je Pepe ob robu igrišča zaustavil hitrega Pedra in prejel rumeni karton, le nekaj sekund kasneje pa je prišlo do prerivanja med Villo in Khediro. Real igra grobo, igralcem Barcelone pa zato ob slabši igri, kot kaže, že sedaj nekoliko popuščajo živci.

V drugi polovici prvega polčasa je Barcelona vendarle počasi pričela prevzemati pobudo in imela žogo vedno več v svojih nogah.

V 36. minuti je Ronaldo hitro krenil v protinapad po desni strani in se na koncu raje odločil za nov poskus s strani kot za podajo v sredino. Pinto je strel obranil brez težav. Takoj zatem je Pepe napravil grob prekršek nad Busquetsom in jo srečno odnesel brez drugega rumenega kartona. Katalonci so znova protestirali pri sodniku, a se ta ni premislil in grobi Pepe zaenkrat ostaja na igrišču.

V 40. minuti je imela Barcelona tri kote v kratkem času, a tipično za njih, to ni prineslo priložnosti. Rdeče-modri stopnjujejo pritisk in so vedno bližje vratom Reala, a do prave priložnosti zaenkrat še niso prišli.

V 44. minuti je vratnica rešila Barcelono. Po lepi dolgi podaji z desne strani se je nepričakovano v kazenskem prostoru znašel Pepe, zlahka je preskočil Alvesa, a so centimetri ločili Real do vodilnega zadetka.

V prvem polčasu smo gledali precej bolj izenačeno srečanje od pričakovanj. Real je tokrat na sredini igrišča uspel imeti enakovredno vlogo in Barcelona se ob manjši posesti žoge kar nekako ni znašla. Čeprav ni bilo zadetkov, smo predvsem pred vrati Barcelone videli nekaj nevarnih akcij, ki bi se lahko končale tudi z golom. Prvi polčas je pripadel Realu, a niso dosegli zadetka.

Drugi polčas:

V 48. minuti je Barcelona izvedla eno svojih tipičnih akcij, po kateri je v kazenski prostor vtekel Iniesta, pri tem pa padel in Katalonci so zahtevali enajstmetrovko, a sodnik je le pomahal z roko in igra se je nadaljevala.

V 51. minuti je hitro akcijo po levi strani izvedel Pedro in z roba kazenskega prostora sprožil močan strel, žoga pa je za kakšen meter zletela prek vrat Casillasa.

Pričetek drugega polčasa je bil povsem v znamenju Barcelone. Kot kaže, je Guardiola v slačilnici dvignil glas in končno "zbudil" svoje varovance. Real se zaenkrat še uspešno brani in čaka na nevarne protinapade prek Özila in Ronalda.

V 59. minuti sta se Messi in Villa znašla v situacija dva na ena, a je izkušeni Portugalec Carvalho odlično posredoval in verjetno preprečil zadetek.

Le minuto kasneje je Xabi Alonso grobo ustavil Messija 25 metrov od gola in prejel rumeni karton. Messi je nato kar sam izvedel prosti strel, a je zadel le nekoga od igralcev Reala v živem zidu.

Še naprej je bilo na igrišču prisotno precej nervoze in ob vsakem kontaktu so igralci obeh ekip protestirali pri sodniku, ki danes zares ni imel lahkega dela. V 63. minuti so živci popustili tudi sicer mirnemu Messiju, ki je ob prostem strelu Reala brcnil žogo. Za nešportno potezo si je tudi on prislužil rumeni karton.

V 69. minuti je Barcelona končno izpeljala pravo akcijo in Pedro je dosegel zadetek, a veselje Kataloncev je bilo kratko, saj je stranski sodnik pravilno dvignil zastavico zaradi nedovoljenega položaja. Španec je bil ob podaji namreč dva koraka pred obrambno vrsto Reala.

V prvi polovici drugega polčasa je bil Real povsem neviden, na igrišču pa smo gledali čisto  drugačno sliko kot v prvih 45 minutah. Zato se je Mourinho v 70. minuti odločil za prvo menjavo, Özila je zamenjal napadalec Adebayor.

V 75. minuti je Alves lepo podal Messiju, ki je s 15 metrov sprožil močan strel, a je Casillas žogo odbil. V nadaljevanju akcije je do strela z leve strani prišel še Pedro in tudi tokrat je Casillas s skrajnimi močmi ohranil nedotaknjeno mrežo.

Zadetek Barcelone je v teh trenutkih zares visel v zraku, medtem ko je Real še naprej izgledal povsem brez idej, kako ustaviti nalet Kataloncev. V teh trenutkih so izgledale enajstmetrovke edino upanje za beli balet, saj z igro iz drugega polčasa zadetka ne morejo doseči.

V 81. minuti se je znova izkazal Casillas. Xavi je lepo poslal v ogenj Iniesto, ki je z leve strani s petih metrov sprožil strel, a ni uspel premagati reprezentančnega kolega v vratih Reala.

Povsem v izteku rednega dela je vendarle tudi Real prišel do dveh protinapadov. V prvem se je Ronaldo znašel v prepovedanem položaju, v drugem pa je Di Maria prišel do strela z roba kazenskega prostora, po posredovanju Pinta pa je Real dobil le udarec iz kota.

V rednem delu tekme na Mestalli nismo videli zadetkov. V prvem polčasu je bil bolj nevaren Real, zadel je tudi vratnico, v drugem delu pa smo videli veliko premoč Barcelone, ki je prek Pedra tudi zatresla mrežo Reala, a je bil zadetek razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja.

Prvi podaljšek:

Tudi v podaljšku so Katalonci nadzorovali potek igre in imeli žogo večino časa v svojih nogah, Real pa se je krčevito branil in čakal na protinapade.

Enega takih je v 97. minuti izpeljal Ronaldo, ki je po hitrem prodoru sprožil silovit strel z roba kazenskega prostora, a žoga je za nekaj centimetrov zletela mimo vratnice. Tokrat sreča za Barcelono.

Ob prostem strelu Barcelone je v kazenskem prostoru Reala prišlo do prerekanja med igralci in sodnik je moral znova miriti strasti.

V 103. minuti smo končno videli zadetek. A ne s strani Barcelone, ki je dominirala zadnjih 60 minut igre. Di Maria je z leve strani podal visoko žogo v kazenski prostor, tam pa je najvišje skočil Ronaldo, ki je žogo poslal pod prečko Pinta.

Drugi podaljšek:

Guardiola je takoj poslal na igrišče sveže moči, Afellay in Keita sta zamenjala Villo in Busquetsa.

Zadetek Ronalda je povsem šokiral igralce Barcelone, saj kljub nenehnim napadom niso več uspeli sestaviti prave akcije, da bi prišli do priložnosti. Njihovi napadi v drugem podaljšku so bili večinoma nenevarni, manjkala je prava zadnja podaja.

V 117. minuti je v hitri protinapad krenil Ronaldo in s prekrškom ga je ustavil Adriano, za to prejel rumeni karton, Real pa je pridobil novo minuto. Tedaj jih je do zmage ločilo le še nekaj minut.

V 118. minuti je razredčena obramba Barcelone ponudila izjemno priložnost Adebayorju in Ronaldo, a prvemu je Pinto strel obranil, strel Portugalca pa je bil blokiran.

V zadnji minuti podaljška je bil nad Messijem na desni strani storjen prekršek. Di Maria je prejel drugi rumeni karton in Mourinho je tako znova dočakal izključenega igralca proti Barceloni. Bolj pomembno pa je bilo, kaj bodo Katalonci storili z zadnjo priložnostjo. V kazenski prostor Reala je prišel tudi Pinto, a podaja ni bila uspešna, obramba belega baleta je žogo izbila, sodnik pa je odpiskal konec srečanja in veselje Reala se je lahko začelo.

Jose Mourinho je tako že v svoji prvi sezoni na klopi kraljevega kluba osvojil lovoriko in znova dokazal, da je verjetno najboljši trener. Čeprav njegovo obnašanje moti mnoge, dvomov o njegovem taktičnem znanju in sposobnostih za motiviranje igralcev ni. Ali smo danes dobili odgovor o tem, kdo je boljši, Messi ali Ronaldo, pa odločitev prepuščamo vam.