V zadnjih tednih se izboljšuje tudi poslovanje Mersteela. Marca je namreč družbi prvič po začetku prisilne poravnave s poslovanjem uspelo pokriti vse tekoče stroške, ob 3,1 milijona evrov prihodkov pa ustvariti 0,6 milijona evrov kosmatega donosa iz poslovanja. Zaradi slabitve zalog na čisto iztržljivo vrednost in slabitve terjatev je Mersteel marec končal s čisto izgubo 0,3 milijona evrov, kar je nekoliko manj kot mesec prej.

Ključni meseci za Mersteel pa šele prihajajo. Poslovanje v aprilu običajno zaznamuje zmanjšano poslovanje družb zaradi prvomajskih praznikov, medtem ko glavnino prihodkov Mersteeel ustvari med junijem in avgustom.

Poslovanje v prvih treh mesecih letošnjega leta je boljše, kot predvideva načrt finančnega prestrukturiranja, ob upoštevanju finančnih odhodkov zaradi oslabitev zalog in terjatev pa v skladu z načrti. S trimesečnim poslovanjem so se že seznanili tudi člani upniškega odbora, ki so upravi dali tudi soglasje za najem 3-milijonskega posojila pri Gorenjski banki. Posojilo bo imelo ročnost pet let in bo vezano na šestmesečni euribor s pribitkom 3,75 odstotne točke, Mersteel pa ga bo zavaroval s hipoteko na skladišče v Sarajevu ter na poslovno stavbo v Zagrebu.