Čeprav park na prvi pogled ni videti velik, je polžasto zavita sprehajalna pot dolga kar 1,3 kilometra. Ob tem velja omeniti, da se v fužinskem drevesnem labirintu ne boste mogli izgubiti, saj je pot zasnovana tako, da vodi do enega cilja. "Človek naj bi se v tem parku našel, se umaknil mestnemu vrvežu, se naužil nekoliko lepe narave, prebral kakšno knjigo in predvsem naj bi hodil," je ob lanskoletni zasaditvi dreves pojasnila predstavnica za stike z javnostmi Katja Verderber.

Labirint umetnosti ne bo namenjen zgolj sprehajanju, temveč tudi različnim, predvsem bolj intimnim dogodkom, je povedala Verderberjeva. "V času dni odprtih vrat smo preizkusili pripovedovalske urice, ki so se v tem spokoju zelenja in narave izkazale za izjemno lepe in primerne," je dejala Verderberjeva in dodala, da so k sodelovanju povabili tudi Pripovedovalski variete, ki se bo Exodosu pridružil na odprtju parka.

Park na Fužinah je posebnost tudi zato, ker imajo posamezna drevesa svojega lastnika. Namreč, Zavod Exodos želi vsem drevesom poiskati tako imenovanega varuha, ki bo drevo simbolično kupil za 150 evrov, v zameno pa bo ob njegovem drevesu ploščica z varuhovim imenom in priimkom. Verderberjeva je odkrila, da je od 287 dreves brez varuha še natanko 55 dreves. Katera so prosta, si posamezniki lahko ogledajo na spletni strani www.labirint-umetnosti.si pod rubriko Postani varuh.