Veliko podjetnikov se skozi razvoj podjetja sreča z osebnim razvojem in se pri tem še toliko bolj zave vrednosti življenja, svojih potencialov, iskrenih medčloveških odnosov, pomena povezanosti s sodelavci, širšo skupnostjo in naravo.

Nekateri uspešni poslovneži že dobro poznajo kvalitete, s katerimi povezujejo podjetništvo in vsakdanje življenje v harmonično celoto. V nekaterih podjetjih se že uvajajo različne sprostitvene metode, meditacije, vedno bolj se poudarja poslovna etika, trajnostni odnos do okolja, skrb za zdravje, kreativne metode reševanja izzivov. 

Je torej podjetništvo lahko duhovno, hkrati pa še vedno konkurenčno in poslovno uspešno? Lahko iščemo nove rešitve za obstoječo gospodarsko situacijo v prebujanju duhovne komponente v podjetjih, v združevanju različnih polov in iskanju novih načinov sodelovanja? Koga podpira družba: dobiček ali skupno dobro? Se lahko presežni kapital razlije čez jez v dobro življenja na tem planetu? Kaj pravzaprav za organizacijo pomeni 'skupno dobro'? Smo sposobni ustvarjati dodano vrednost na etičen in družbeno odgovoren način? Kje se skriva prava poslovna priložnost? Kakšno vizijo gojijo podjetniki in kakšen namen stoji za njo? 

Gostje večera so mag. Sonja Klopčič, direktorica za razvoj kompetenc v skupini Trimo, mag. Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila in predsednik Združenja Manager, mag. Violeta Bulc, ustanoviteljica in direktorica podjetja Vibacom, mag. Robert Ličen, idejni vodja in lastnik podjetja Profit plus, Barbara Cukjati, coachinja iz podjetja Infekta ter Zoran Mihajlovič, direktor Studia 12, pogovor bo vodila Andreja Cepuš iz Studia 12.