Opazili so jih tudi v svetniški skupini LDS, kjer menijo, da tovrstna zabava mladim vsestransko godi in koristi. Zato so pred sprejemom letošnjega proračuna predlagali dopolnilo, da bi jim za ureditev zglednega skate parka namenili 11.000 proračunskih evrov. Predlog je podprlo 17 svetnikov, kar je bilo dovolj, da bodo mladi svoj adrenalinski skate park tudi zares dobili. Verjetno kar na mestu, ki so si ga že izbrali in, kot ugotavljajo predlagatelji, ni moteče za nikogar, saj je nekoliko odmaknjeno od središča in parkirišče čez dan kar 350 dni na leto dobesedno sameva.

Zvečer, ko so prireditve v Domu kulture, pa bi lahko večji del parkirišča obiskovalci tako ali tako nemoteno uporabljali še naprej. Zato so občinski upravi predlagali, da nadaljuje pogovore s predstavniki MC Kotlovnica, društvom Debela Veronika in DK Kamnik, da bi park čim prej uredili kar na tem mestu.

"S skate parkom bi mladim zagotovili dodaten prostor za njihove dejavnosti," je poudarila svetnica Mateja Poljanšek in dodala, da bi park lahko upravljal Mladinski center Kotlovnica, ki ima tam prostore. Za ureditev parka bi bilo treba urediti asfaltno prevleko, primerno za rolke, rolerje in BMX-kolesa ter nekaj opreme za učenje trikov.

"Seveda mladi potrebujejo tovrstno adrenalinsko zabavo," je prepričan Miha Novak iz Kamnika, ki pozna precej mladih, ki preživljajo na neurejenem skate parku večino svojega prostega časa. "Potrebujejo urejen in varen park, da jim ne bo treba vaditi na neprimernih in nevarnih ploščadih," je dodal Miha Novak. "Tudi nadstrešnico bi jim bilo treba urediti, da bodo lahko vadili tudi v slabem vremenu," meni Kamničanka Suzana Habjan in dodaja, da mladi potrebujejo različne vrste zabave in da je gibanje in druženje na prostem veliko koristnejše kot posedanje po lokalih. Tudi njena prijateljica Saša Zika ima enako mnenje, dodaja pa še, da je lahko vadba v mestu, po cestah in parkiriščih zelo nevarna, zato je bolje, da čim prej dobijo urejen skate park.