Odhaja namreč serviser Gianluca Marcolini, ki je bil v celotni spremljevalni ekipi eden stebrov. Ni bil samo strokovnjak za smuči, ki zna s šampioni, pač pa je kot nekdanji odlični tekač na smučeh (sedmo mesto na italijanskem prvenstvu bi bilo podobno slovenskemu prvaku) tudi trener in psiholog v ozadju. Pogovor z njim je razkril marsikaj, kar bo še kako pomembno v prihodnji sezoni.

Marcolini je zatrdil, da kot razlog za odhod ni bil niti z besedico omenjen denar. "Nikoli nismo govorili o denarju. V Oslu smo imeli sestanek, na katerem so bili Marko Gracer (vodja reprezentanc, op. p.), Mitja Praznik (predsednik zbora za teke), Miha Plahutnik (serviser) in Ivan Hudač, kjer sva z Mihom jasno povedala, da v prihodnje ni mogoče delati z Vladimirjem Korolkevičem. Preprosto vedno slabo govori o nas. Vedno smo delali korektno, zato na tak način nismo želeli nadaljevati," je zatrdil Marcolini.

Razkril je, da po koncu sezone po 25. marcu z njim ni bilo nobenih pogovorov in tako se je moral odločiti o svoji nadaljnji delovni karieri. "Imel sem ponudbo Daria Cologne, ki sem jo moral sprejeti ali zavrniti. Nisem mogel ostati v negotovosti," je pojasnil razloge, zakaj je zapustil slovenski tabor, v katerem je doživel lepe trenutke in z mnogimi se je odlično razumel. "V servisni kabini smo dobro sodelovali s Katjo Višnar, Barbaro Jezeršek in ostalimi mlajšimi. Malce slabše z Vesno Fabjan, je malce bolj problematična. Če je Ivan Hudač vedno sodeloval z nami v servisni kabini, pa Volodja le redko. Ob tem pa govori slabo o nas. To smo želeli prekiniti. To marsikomu ne bi bilo všeč, če se trudi," je razkrival ob slovesu.

Gianluca Marcolini pravi, da je lepa slovenska zgodba zanj končana, ob tem pa opozoril: "Marko Gracer ni slaba osebnost. Njegova slabost je, da ni dovolj močan, da bi kot vodja sprejemal odločitve. Predvsem v delu s prijateljem Korolkevičem. V vrhunskem športu so tudi problemi in realnost je velikokrat drugačna, da bi bila lepo povedana za javnost in medije. V medijih sem tudi zasledil, da se bodo pogovorili z Mihom Plahutnikom o nadaljnjem delu. Lahko kar povem, da po koncu sezone verjetno nihče ni poklical Mihe. In še nekaj. Vladimir Korolkevič zelo slabo govori angleško, kar povzroča hude težave pri organizaciji ekipe na tekmah svetovnega pokala. Marko Gracer bi moral biti močnejša osebnost kot vodja reprezentance."

Zanimivo, da Marcolini ni vedel nič o mali aferi s transparentom, s katerim se je spremljevalna ekipa zahvalila Petri Majdič. Na njem namreč ni bilo imena Marko (Gracer). Ob tem je bila s fotografije na zahvalnem transparentu izrezana ena od dveh oseb, ki je Petro Majdič nosila na ramenih ob prvi zmagi v Drammnu. Bil je Gracer. "To je noro. To nima nobenega pomena. Nisem delal transparenta in ne vem, kdo manjka. Povem lahko, da smo bili izpisani le tisti, ki smo bili vseskozi zadnja leta ob Petri," je pojasnil in potem dodal, da je Marko Gracer kot vodja reprezentanc trening Petre Majdič v treh letih obiskal "morda trikrat". Vladimir Korolkevič pa v času svetovnega prvenstva v servisni kabini praktično ni niti sodeloval niti spregovoril besedice.