Slovenski odbojkarici na mivki, ki sta lani nanizali nekaj lepih uspehov, med drugim deveto mesto na evropskem prvenstvu ter 13. in dvakrat 17. mesto v svetovni ligi, obenem pa sta se kot prvi Slovenki uvrstili tudi na turnir za veliki slam (končali sta ga na 25. mestu), sta se za uvodni turnir sezone v Brasilii pripravljali pod vodstvom novega trenerja, Italijana Rodolfa Cavalliereja.

Fabjanovi sta priprave dobro izkoristili, saj sta poleg velikega števila treningov odigrali tudi precej močnih pripravljalnih tekem proti nasprotnicam iz Norveške, Italije, Nemčije, Rusije, Velike Britanije, ZDA in Brazilije. Slovenki, ki se želita prebiti na olimpijske igre 2012 v Londonu, sta v sklopu prijateljskih tekem z 2:1 odpravili najboljšo rusko dvojico, Anastazijo Vasino in Jevgenijo Ukolovo, uspešni pa sta bili tudi v dvobojih z Britankama Denise Johns in Lucy Boulton, z Nemkama Anjo Günther in Geeske Banck ter s srednjeevropskima prvakinjama, Saro Montagnolli in Barbaro Hansel, ki sta se v preteklosti že uvrščali med najboljših pet ekip na svetu.

Letošnji uvodni turnir v brazilski prestolnici se bo sicer začel danes, Erika in Simona Fabjan pa bosta na igrišče stopili v nedeljo, ko si bosta v kvalifikacijah skušali priigrati nastop med najboljšimi 32 moštvi.

Medtem ko Fabjanovi željno pričakujeta svoj prvi letošnji mednarodni nastop, pa se državni prvakinji Andreja Vodeb in Martina Jakob na prve tekme pripravljata kar v Sloveniji, saj so bili v minulih tednih pogoji za delo odlični. Vodebovo in Jakobovo v letošnji sezoni spremlja Dolenjec Simon Krakar, ki je lani slovensko žensko reprezentanco popeljal v drugi krog kvalifikacij za olimpijske igre. Državni prvakinji bosta letos tako kot sestri Fabjan nastopali v svetovni seriji, predvsem na evropskih tleh, v načrtu pa so še nastopi na turnirjih avstrijske lige, mednarodni turnir v Badnu, znova pa ju bomo lahko videli na osrednjem slovenskem turnirju BeachMaster na Ptuju ter na državnem prvenstvu v Kranju, so še sporočili iz domače zveze.