Po dolgem času so imeli Celjani (čeprav je bilo na klopi tudi nekaj poškodovanih in bolnih rokometašev) v zapisniku spet šestnajst igralcev, pri Primorcih pa je kljub kazni petih tekem prepovedi igranja (nanjo ima Cimos pet dni časa za pritožbo) zaigral Uroš Elezović. Zaradi viroze, ki je napadla hrvaškega vratarja Mirka Alilovića, je prostor v domačem golu v znova obupno praznem Zlatorogu (le 400 gledalcev) dobil Aljoša Rezar. A viroza se je vsaj v tem primeru izkazala za pozitivno, kajti »Reza« je že v uvodnih dobrih desetih minutah zbral kar šest obramb, do konca polčasa pa je njegova zbirka zrasla na enajst. Tudi Jure Vran, njegov stanovski kolega na nasprotni strani, je derbi odlično začel in v treh minutah nanizal tri obrambe, a ker se potem do 22. minute ni več srečal z žogo, ga je nato zamenjal junak pokalnega turnirja Darko Stanić.

A tudi to ni pomagalo Koprčanom, ki so po prvem in hkrati edinem vodstvu v prvem polčasu (2:1 v šesti minuti) dobili tri zadetke zapored. Med izidoma 4:3 in 11:10 so pivovarji vedno povedli z dvema zadetkoma razlike, a so gostje vedno zmanjšali le na minus ena, toda rezultatskega priključka nikakor niso mogli ujeti. Še več: gostitelji so si v 28. minuti prvič priigrali tri zadetke prednosti (13:10), v zadnji pa je z igralcem manj zadel Momir Rnić za 14:10:

Ko je Hrvat Petar Metličić, ki je zaigral prvič po poškodbi, v drugi minuti nadaljevanja zadel za 15:10, je kazalo, da bodo favorizirani Primorci padli v Zlatorogu in po 16 zaporednih tekmah brez poraza prvič klonili. Toda po tistem, ko sta bila na celjski strani v nekaj sekundah zapored izključena Nejc Poklar in Edvard Kokšarov, so gostje ob številčni premoči le vzpostavili ravnotežje (17:17). Sledilo je še sedem izenačenj (skupaj jih je bilo enajst), čeprav so vmes Celjani doživeli dva šoka. V 48. minuti je zaradi tretje izključitve Carlos Prieto dobil rdeči karton, kmalu zatem pa je moral zaradi predolgega jezika (protestiral je zaradi sodniške odločitve) kar za štiri minute z igrišča Metličić.

Cimos tega sicer ni znal unovčiti, toda po zadnjem izenačenju (25:25 v 53. minuti) si je ob enakovrednem razmerju moči na igrišču le priigral vodstvo s 27:25. V dramatični končnici so se pivovarji nato približali le na zadetek zaostanka (26:27), a najboljša gostujoča igralca, Milorad Krivokapić in Dean Bombač, sta poskrbela za novo zmago Primorcev. Po zadnjem znamenju sirene je ob zapisnikarski mizi prišlo do gneče in prerivanja (Celjani so se jezili na sodnika, saj so imeli kar 16 minut izključitev, Cimos pa le dve), a so se vroče strasti na srečo vendarle pravočasno umirile.
»Ponovila se je zgodba iz pokalnega polfinala, ko smo imeli vse v svojih rokah, a smo v zadnjih minutah padli in ostali praznih rok. Očitno nam v končnici vedno nekaj zmanjka za uspeh. V zadnjem delu tekme smo imeli preveč izključitev in to je odločilo derbi,« je ocenil celjski igralec Gašper Marguč. Več razlogov za zadovoljstvo je imel Cimosov rokometaš Matjaž Brumen: »V prvem polčasu smo igrali v krču in nesproščeno, v drugem pa smo dokazali, da smo boljši. Zaradi napornega in zgoščenega tekmovalnega ritma smo telesno in duševno izčrpani, zato smo potrebovali precej časa, da smo se ogreli in zaigrali tako, kot znamo.«