Za nekdanjega članskega reprezentanta z nastopi v Vareseju in Stuttgartu ter dolgoletnega člana Perutnine Ptuj in domače Save bo to poslovilna dirka, potem ko je ob koncu lanskega leta v reorganizacijski shemi kranjskega kluba zamenjal Mirana Kavaša.

Ali pogrešate tekmovalni dres, ko kolesarje zdaj spremljate z roba ceste oziroma iz spremljevalnega avtomobila?

Imam toliko drugega dela, da tega res ne pogrešam. Morda bi se to dogajalo, če bi zapustil kolesarski šport, tako pa sem prisoten, le v drugi vlogi z drugačnim motivom. Za Šenčur je kolo očiščeno in pripravljeno.

Kaj od svojih varovancev pričakujete v Šenčurju, ki je bila za vas, zmagovalca leta 2004, prava domača dirka?

Jure Zrimšek je naš adut za sprint na tem kriteriju. Prve kroge bomo skušali delati zanj, da vidimo, kam seže. Potem lahko spremenimo taktiko v iskanju za nas ugodnih ubežnih kombinacij. Šenčur je bila vedno zelo odmevna dirka. Kot državno prvenstvo. Za nas domačine še posebej. Z njo se odpre domača sezona, vsi prihajajo motivirani z vsaj že 15 mednarodnih dirk. V Šenčurju je poseben spektakel, na katerem sem sam še posebej rad vozil, čeprav sem bil največkrat drugi, kar trikrat.

Sezono ste začeli neobičajno zgodaj. Kako ste zadovoljni z izkupičkom?

Res smo že konec januarja začeli neobremenjeno. Gašper Švab je v močni konkurenci Giro Reggio Kalabrija končal na 17. mestu. Vlado Kerkez bi brez okvare kolesa skoraj gotovo končal med prvo deseterico. Na nam bližjih dirkah je Luka Mezgec dosegel etapno zmago na Istrski pomladi, Jure Zrimšek je tam nosil majico najboljšega hribolazca. Sem zadovoljen. Ekipa tekoče deluje, delajo drug za drugega, kar je v cestnem kolesarstvu zelo pomembno.

Ekipa nima izrazitega specialista za ravnino ali klanec, ob tem pa ima Sava kombinacijo mladih in izkušenih. Kako to združuje športni direktor?

V ekipi je 12 kolesarjev, polovica je mlajših od 23 let. To je skupina, ki jo še zmoremo. Trije, Tim Mikelj, Nejc Bešter in Mark Džamastagič, te dni že vozijo z Martinom Hvastijo v reprezentanci do 23 let. To se dobro združuje s klubskim tekmovalnim programom. Dovolj bo dirk in priložnosti za vse. Mezgec, Švab, Kerkez in Zrimšek so nosilci, niso izraziti specialisti, a so zelo vsestranski. Zato je tudi naša tekmovalna taktika temu prilagojena, da vsi pomagajo tistemu, ki ima največ možnosti. Tako vsi dirkajo celo leto, ekipa pa na ta način dobro funkcionira.

Katere so glavne želje?

Zmagati etapo na dirki po Sloveniji. Ponoviti Švabov uspeh na VN Kranja in imeti enega na zmagovalnem odru na državnem prvenstvu. Švab je sposoben ponoviti uvrstitev med prvo deseterico v skupnem seštevku dirke po Sloveniji. Tekmovalni program obsega več kot 60 dni, po Šenčurju sledijo enodnevne dirke v Srbiji, BiH, etapna Po poti kralja Nikole. Po slovenskem paketu v juniju bo še pester program tudi avgusta in septembra, ko ni toliko udarnih dirk, bomo vozili preizkušnje prve kategorije UCI v Franciji, Belgiji in Nemčiji.

Kakšna je situacija v klubu glede na nekatere finančne turbulence v Savi?

Kolesarji tega nismo občutili. Zagotavljajo, da bo sodelovanje potekalo še naprej, so naklonjeni kolesarstvu in klubu.