»Tudi sam želim izpolniti normo za Daegu, vendar se na maratonu lahko zgodi prav vse,« je dejal Mitja Kosovelj. Za najboljšega slovenskega gorskega tekača, ki mu je maraton v Londonu osrednji športni cilj, bo to šele šesti maraton v karieri. Čas 2,21:33 lani v Pragi je zmogel ob precej manjši specializaciji, kot se jo je lotil v pripravah na nedeljski maraton v Padovi. Zanimivo, da ima s časom 1,05:05 v italijanski Gorici letos boljši dosežek na maratonski polovički, kot sta ga imela pred Milanom Kobe in Kosmač, a se zaveda, da to ni merilo.

Prvi maraton v karieri bo tekla tudi Lucija Krkoč. Medtem ko je tretja varovanka nekdanjega maratonca Edvina Kosovelja, hčerka Mateja, poškodovana. Odločitev Krkočeve, z Matejo tvorita udaren duet, za 42,195 metra je bila spontana, po odlično izpeljanih pripravah. Teoretično ima Primorka velike možnosti za žensko normo (2,43:00), ki jo je za vsega 60 sekund pred tednom na maratonu v Linzu zgrešila Neža Mravlje. Očitno je ta pomlad za slovensko atletiko povsem maratonska.

Gorsko tekaška sezona se sicer odpira v soboto v Domžalah z državnim prvenstvom štafet, kjer bo za štafeto KGT Papež nastopila tudi najboljša triatlonka Mateja Šimic.