Sobota, 16. aprila

Na mariborskem trgu svobode, ob znamenitem Kojaku, se bodo zbrali lastniki in vozniki vesp v okviru mednarodnega druženja vespistov Slovespa. K sreči svoje prireditve niso združili z Brici, ki bodo v Šmartnem v Goriških brdih pripravili tradicionalno vinsko prireditev Brda in vino 2011.

Nedelja, 17. aprila

Cvetna nedelja in drugi krog županskih volitev v občini Trebnje.

V Pivki bodo v parku vojaške zgodovine slovesno in z dolžnim spoštovanjem pričakali podmornico P-913, ki je eno izmed redkih plovil, ki zmorejo pot po kopnem. Podmornica je darilo Črne gore, sicer pa je v veliki meri plod slovenskega znanja iz prejšnjega stoletja.

Finci bodo volili nov parlament, v Londonu pa bodo tekli maratonci.

Ponedeljek, 18. aprila

Zaradi velikonočnih in prvomajskih praznikov se aprilsko redno zasedanje državnega zbora začenja teden dni prej kot običajno.

Madžarski parlament bo glasoval o novi ustavi.

V New Yorku bodo razglasili dobitnike Pulitzerjevih nagrad, v Bostonu pa bodo tekli maratonci.

Torek, 19. aprila

Pogled na to, koliko časa so si poslanske skupine rezervirale za razprave, razkriva tisto, čemur dr. Cerar v današnjem intervjuju pravi teater strank ali kdo bo koga. Za razpravo o začetku postopka za spremembo ustave, s katero bi ustavnemu sodišču omogočili, da se ukvarja z zares pomembnimi zadevami, so si vzeli tri ure časa, za razpravo o zakonu o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge - zakon so vložili poslanci opozicijske SDS - pa kar štiri ure in pol. Ko se bodo pogovorili o tem, kdo se in kdo med njimi se ne drogira, bo prišel na vrsto že četrti poskus ustanoviti občino Ankaran.

Sreda, 20. aprila

Ameriški predsednik Barack Obama bo obiskal sedež Facebooka in se tam udeležil javne okrogle mize o gospodarstvu, kjer mu bosta z idejami pomagala šef "obrazne knjige" Mark Zuckerberg in izvršna direktorica Sheryl Sandberg.

Četrtek, 21. aprila

Skoraj štiri ure nameravajo poslanci razpravljati o zakonu, s katerim naj bi področje elektronskih komunikacij in pošte z ministrstva za visoko šolstvo in tehnologijo vrnili v pristojnost ministrstva za gospodarstvo. Zakon je vložila in tudi o njem zahtevala omenjeno splošno razpravo poslanska skupina opozicijske SDS.

Češki predsednik Vaclav Klaus se bo v Pragi srečal z madžarskim predsednikom Palom Schmittom. Nalivnike bodo za vsak primer priklenili za mizo.

Petek, 22. aprila

Dan Zemlje in veliki petek.