Nov spored je že sprožil nekatere burne odzive, predvsem v večjih taborih, ki se čudijo predvsem nad odločitvijo, da bo elitni osmerec na sporedu že prvi dan. Podobnega mnenja je najboljši slovenski veslač Iztok Čop, ki poudarja, da bi bil edini pravi spremenjen razpored takšen, da bi bilo prvenstvo izpeljano praktično v dveh delih in s tem bi veslači lahko posegli tudi po dvojnih nastopih.

"Spored je izključno odločitev Fisa, ki se je odločila za štiri dni finalnih tekmovanj in seveda tudi za novost, da bo že v četrtek, prvi dan tekmovanj na sporedu četverec. S stališča organizacijskega odbora je odločitev dobra, saj bodo dnevi po zanimivosti izenačeni in gledalci bodo na Bledu precej dlje, tudi obiska bo več. Dobra plat je tudi, da bo finalni del vsak dan zdaj skrčen na uro in pol, kar je dobro za televizijske prenose," pa je novost pokomentiral generalni sekretar organizacijskega prvenstva blejskega prvenstva Tim Farčnik.

Program je tudi predlog programa za olimpijske igre v Londonu. Prav Britancem očitajo, da so zaradi svojega elitnega četverca spored prikrojili tako, da je ta "njihova" disciplina na sporedu zadnji dan. V prave spremembe ne verjame nihče več, a vendarle do njih lahko pride. "Sam z vplivom Britancev na ta spored nisem seznanjen, seveda pa ima Fisa pravico, da to tudi spremeni, če bi iz različnih razlogov se tako odločila," še pravi Farčnik.

Z veslaškega stališča programu prav zaradi osmerca nasprotuje tudi Denis Žvegelj. "Tudi meni ni všeč, da je osmerec na sporedu prvi dan finalov. Mi tega nismo mogli spremeniti, morda se bo spremenilo prihodnje leto. Najprej počakajmo, kako se bo to pokazalo v praksi. Po drugi strani je morda dobro, da začnemo z udarno disciplino in veslanje bo s tem tudi pridobilo. Sicer pa se meni osebno zdi, da moški osmerci, kot nek vrhunec prvenstva ostanejo na sporedu na koncu prvenstva," pa je pokomentiral predsednik Veslaške zveze Slovenije.

Žvegelj prav tako ni potrdil, da bi slovenski organizatorji dobili kakšno uradno pripombo, protest ali kaj drugega s strani veslačev in veslaških delavcev. "Program ni naša stvar. O tem odloča Fisa, ki to razlaga z medijsko prisotnostjo in se je odločila za nek kompromis v odnosu do drugih tekmovanj, ki bodo potekala v tem času. Morda se tudi tukaj odpira kakšna priložnost za dvojne nastope, saj bodo tekmovalci v osmercu s tekmovanji končali že v četrtek. Tekmovalci po mojem ne bodo trpeli zaradi tega," je še povedal predsednik slovenske zveze.

Slednji je po uvodu v sezono tudi precej bolj optimističen glede slovenskih uspehov. "Letos je precej bolje. Imamo pač način priprav, da formo močno dvigujemo na koncu sezone, a na prvi regati v Zagrebu je bila slika kar dobra," je sklenil Žvegelj, z olimpijsko medaljo iz Barcelone 1992 tudi ena od legend slovenskega športa.