Celjani, ki jih bo v naslednji sezoni zanesljivo vodil Srb Vladan Matić (v klub naj bi prišli še Slovaka František Šulc in Martin Mazak ter reprezentant BiH Marinko Klečević), so se včeraj tudi uradno odrekli še enemu igralcu. To je Momir Rnić, ki bo kljub štiriletni pogodbi s pivovarji že po prvi sezoni zapustil mesto ob Savinji. Do konca sezone bo Srb še ostal v Celju, nato pa bo tri leta član nemškega Göppingena, ki bo slovenskemu klubu zaradi Rnićevega predčasnega odhoda seveda moral plačati visoko odškodnino.

Glede na trenutni vrstni red sedem krogov pred koncem končnice za prvaka (Gorenje 44 točk, Cimos 43, Celje PL 34) je današnji dvoboj za gostitelje predvsem prestižnega pomena, a lahko z zmago precej zagrenijo življenje Cimosu in pomagajo Gorenju do naslova. "V tej sezoni bomo ostali brez lovorike, a to ne pomeni, da smo se že povsem predali. Do konca sezone bomo kljub oslabljeni zasedbi skušali pripraviti še kakšno presenečenje," napoveduje celjski trener Miro Požun, čigar igralci so se v pripravah za tekmo razbremenili tudi z obiskom igrišča za golf in igranjem na njem.

19. december 2010 je datum, ko je Cimos izgubil zadnjo tekmo na slovenskih ali evropskih igriščih - in to prav proti Celjanom v Zlatorogu (34:39). Primorci so v tem času na 16 tekmah (dvanajst v slovenski ligi in pokalu ter štiri v pokalu challenge) dosegli kar petnajst zmag in en remi (na Poljskem proti moštvu Azoty Pulawy v četrtfinalu v Evropi), neverjeten niz pa želijo nadaljevati tudi v Celju. Po nedeljskem pokalnem slavju v avtobusu na poti iz Celja v Koper in nato še v eni izmed restavracij v domačem mestu so Cimosovi igralci v ponedeljek dobili prosto, v torek pa so se že začeli pripravljati na derbi.

"Jasno je, da si 'kiksa' v Celju ne smemo privoščiti, če želimo ostati v boju za naslov. Zavedamo se, da naš niz nepremagljivosti ne bo trajal večno, a upam, da vsaj do konca sezone. V Celju zato za nas šteje le zmaga," pravi trener Fredi Radojkovič, ki je v nedeljo osvojil svojo prvo lovoriko: "Prva je vedno najslajša in prve nikoli ne pozabiš. Toda upam, da ni tudi zadnja." A veselje v koprskem taboru je precej pokvarila odločitev disciplinskega sodnika Branka Celarja, ki je visoko kaznoval igralca Uroša Elezovića. Zaradi bližnjega srečanja z gostujočim trenerjem Gregorjem Cvijičem na sporni tekmi proti Loki (30:29) bo moral Elezović prisilno počivati na petih tekmah, Gorenjci pa se bodo morali brez trenerja znajti na štirih (oba imata možnost pritožbe). Več veselja imajo v taboru Maribora Branika: našli naj bi "dobrotnika", ki je bil pripravljen do včeraj (zadnji rok) plačati 3000 evrov dolga, kolikor znašajo stroški sodnikov in vodenja lige, in s tem preprečil izključitev kluba iz prvoligaškega tekmovanja.